Χρόνος συνώνυμο με την λέξη καιρός. Είναι αυτό που λέμε ότι: πως πέρασε ο καιρός ούτε που το πήραμε χαμπάρι» και «δεν περνά ο καιρός μου φαίνεται βουνό από την μια περίοδο στην άλλη».

Έτσι λοιπόν πέρασαν τέσσερα ολόκληρα χρόνια από το 2010 και τις δημοτικές εκλογές και πάλι σύντομα θα κληθούμε να εκλέξουμε νέο Δήμαρχο και νέους Δημοτικούς συμβούλους. Βέβαια για μας τους ψηφοφόρους το ερώτημα είναι ποιον θα ψηφήσουμε και με ποια κριτήρια, γιατί είναι γνωστός μας,  ή είναι γείτονας και συγχωριανός ή γιατί είναι ικανός για το αξίωμα του Δημάρχου.   Συνήθως οι Δήμαρχοι προέρχονται από το Ιατρικό, Δηκηγορικό, Εκπαιδευτικό και Οικονομικό περιβάλλον. Οι υποψήφιοι πάλι έχουν την αγωνία εάν εκλεγούν ή όχι γιατί θα μείνουν εν αναμονή για αλλά τέσσερα χρόνια στην αντιπολίτευση ασχολούμενοι με την κρητική του έργου του αντιπάλου ενώ θα μπορούσαν να συμβάλουν και αυτοί όπου μπορούν.

Σήμερα και με την οικονομική κρίση η πραγματικότης είναι διαφορετική από την καλή εποχή της ευμάρειας. Πιστεύω ότι ο ψηφοφόρος δεν θα πιστεί εύκολα ότι αυτόν που ψηφίζει είναι και ο καταλληλότερος δυσπιστώντας για τα όσα υπόσχονται και ακόμη όσα ακούγονται για τους υποψηφίους. Και αυτό γιατί όλοι μεταχειρίζονται το ίδιο καλούπι επικοινωνίας με τους ψηφοφόρους. Εμείς είμαστε οι καλύτεροι, εμείς οι άριστοι για το Δήμο, μέχρι την εκλογή των… Μετά «τι είχες Γιάννη τι είχα πάντα».

Τώρα θα που πεις εσύ είσαι ο φωστήρας της πολιτικής, όλοι αυτοί που χρόνια ασχολούνται με τα κοινά δεν γνωρίζουν να πούμε την πιάτσα και τις απαιτήσει νοοτροπίες των ψηφοφόρων, εσύ θα τους υποδείξεις το πως θα πράξουν.  Σωστό και φρόνιμο αλλά θέλω και εγώ ως απλός και ταπεινός Δημότης να πω την γνώμη μου (άμα πια) χωρίς να θέλω να την επιβάλλω άλλωστε δεν είμαι ικανός αλλά και δεν έχω τέτοιες βλέψεις για υποψήφιος αλλά και εάν είχα θα ακολουθούσα τα εξής:

Πρώτον και πάνω από όλα μαζί με την αναγγελία της υποψηφιότητας θα έδινα την διαβεβαίωση στου ψηφοφόρους μου ότι εάν εκλεγώ και δεν τηρήσω τα όσα υπόσχομαι να πράξω για το Δήμο θα υποβάλλω την παραίτηση μου και θα πω την αλήθεια γι’ αυτό.

Ακολούθως αυτό που σκέπτομαι να κάνω είναι: Σχέσεις αρχής -Δημοτών άριστη που θα βασίζεται στην αγάπη προς αλλήλους ειλικρίνεια σεβασμό και αποτελεσματικότητα.

Άψογη διαχείριση των οικονομικών του δήμου. Έγκαιρη είσπραξη εσόδων. Έξοδα με αυστηρό έλεγχο και αποδεδειγμένα. Ποτέ υπερβολές σπατάλες και δανεισμό.

Προτεραιότητα στην λειτουργία του δήμου με ηλεκτρονική επικοινωνία για όσα μπορούν να γίνουν.

Προτεραιότητα σε αρμοδιότητες του δήμου που αφορούν παιδεία -σχολεία υγεία -κέντρο υγείας, συγκοινωνίες οδικές, κυρίως το καλοκαίρι και ανάλογα τον χειμώνα καθώς και ακτοπλοϊκές.

Καθαριότητα -Περιβάλλον. Η καθαριότητα άφορα το περιβάλλον το όποιο ρυπαίνεται από τους δημότες και όχι από μόνο του. Τα σκουπίδια πετιούνται από τους ανθρώπους αλλά δεν είναι σκουπίδια μόνο. Είναι και τα αυτοκίνητα που εγκαταλείπονται στους δρόμους για να τα μεταφέρει ο δήμος στο κατάλληλο χώρο με έξοδα που βαρύνουν όλους μας. Τα σκουπίδια δεν πρέπει να καίγονται στους δρόμους αλλά σε κατάλληλους χώρους εάν και εφόσον απαιτείται να καούν.   Εθελοντισμός για την καθαριότητα εκ μέρους των δημοτών θα πρέπει να είναι μεγάλος και ελεύθερος όπως παλιά που οι γειτονιές καθαρίζονταν και ασπρίζονταν από τους ίδιους του γείτονες. Τα φύτευμα δέντρων θα πρέπει να έχει προτεραιότητα. Άρα καθαρό και  καλαίσθητο περιβάλλον.

Δημοτικά έργα που χαρακτηρίζονται αναγκαία στην καθημερινότητα των δημοτών. Αποχέτευση-ύδρευση πρέπει να αποπερατώνεται έγκαιρα και χωρίς καθυστερήσεις ( υπογειοποίηση δικτύου ΔΕΗ με αποτέλεσμα να αλλάξει η όψη της πόλης)

Σήμερα είναι σε εξέλιξη η κατασκευή του βιολογικού καθαρισμού των λυμάτων.   Το έργο πρέπει να περατωθεί χωρίς καθυστερήσεις διότι δεν είναι να μεταφέρουμε τα λύματα από την Πλακούρα η το Παραπόρτι στο χώρο καθαρισμού και μετά στην θάλασσα αλλά πρέπει να αντικατασταθεί το δίκτυο αποχετεύσεως με σωλήνες που παρέχουν στεγανότητα.

Το ίδιο και για το δίκτυο ύδρευσης και μη ξεχνάμε ότι αποχέτευση και ύδρευση είναι στο ίδιο χώρο δίπλα-δίπλα.

Βέβαια υπάρχουν και πολλά αλλά που πρέπει πράξω αλλά ας μη μακρολογώ νομίζω ότι είναι αρκετό.

Μιχαήλ Κουτσούκος

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.