Αν, όπως λένε, η καλή μέρα φαίνεται από την αρχή, τα πρώτα δείγματα γραφής του νέου Δημάρχου, Θεοδόση Σουσούδη, δίνουν κι ένα στίγμα για το πως σκοπεύει να διοικήσει τον Δήμο.

Η διαφορά αντίληψης, σε σχέση με τους προκατόχους του, φάνηκε ήδη από το βράδυ της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων και το νικητήριο κλίμα που επικρατούσε έξω από το εκλογικό του κέντρο. Οταν φάνηκε το τεράστιο μέγεθος της νίκης του, ο νέος Δήμαρχος κατευθύνθηκε από τα γραφεία της παράταξής του προς το εκλογικό του κέντρο χωρίς τη συνοδεία συμβούλων ή στενών συνεργατών του. Κι όταν έφτασε στο εκλογικό κέντρο, όπου γνώρισε την αποθέωση από τους συγκεντρωμένους, ανέβηκε στο σκαλάκι της εισόδου κι ευχαρίστησε τις Ανδριώτισσες και τους Ανδριώτες για την καθαρή εντολή που του έδωσαν με το συντριπτικό 60%.

Ούτε το Δημαρχείο ζήτησε να του ανοίξουν, ούτε από μπαλκόνια απευθύνθηκε στους συγκεντρωμένους, ούτε να φωταγωγηθεί η πάνω πλατεία ζήτησε, ούτε υπήρχε κάποια έπαρση στον τόνο της φωνής του γι΄ αυτό το 60% που αποτελεί μοναδικό ποσοστό στα χρονικά του νησιού, μεταξύ τριών υποψηφίων. Επαναλάμβανε συνεχώς την ανάγκη να δουλέψουν όλοι μαζί οι Ανδριώτες ενωμένοι, προκειμένου να αντιμετωπισθούν τα πολλά προβλήματα και να αλλάξει το νησί σελίδα. Και τους καλούσε όλους σε συστράτευση για την επόμενη μέρα.

Λίγες ημέρες μετά, ελάχιστοι αντιλήφθηκαν το δεύτερο «δείγμα γραφής» του νέου Δημάρχου: Οι εκλεγμένοι σε κάθε χωριό τοπικοί σύμβουλοι «κατέβασαν» τις αφίσες του συνδυασμού τους, σε μια κίνηση όχι μόνο συμβολικού, αλλά και ουσιαστικού χαρακτήρα. Δεν περίμεναν την υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου να καθαρίσει. Το έκαναν εκείνοι, στέλνοντας ένα μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση. Άλλωστε, στην ομιλία του στην Αθήνα, ο Θεοδόσης Σουσούδης δεσμεύθηκε για μια πεντακάθαρη Άνδρο, κάθε μέρα!

Βεβαίως, ο νέος Δήμαρχος και οι συνεργάτες του δεν θα κριθούν στο τέλος της πενταετίας από τα παραπάνω, αλλά από το αν κατάφεραν να επιλύσουν τα μεγάλα προβλήματα του τόπου. Από τη διαχείριση των απορριμμάτων (που παραμένει το υπ΄ αριθμόν ένα πρόβλημα), μέχρι την ολοκλήρωση των βιολογικών και την τουριστική ανάπτυξη. Από το αν έκαναν ουσιαστικές κινήσεις για την καταπολέμηση της ανεργίας. Από το πως θα διαχειριστούν τα καθημερινά προβλήματα -όπως την ποιότητα του νερού, για την οποία κανένα ενδιαφέρον δεν έδειξε η απερχόμενη δημοτική αρχή. Και από πολλά άλλα, τα οποία θα έχουμε αρκετό χρόνο να αναφέρουμε στο μέλλον. Ωστόσο, οι δυο συγκεκριμένες κινήσεις στις οποίες αναφερθήκαμε δείχνουν ότι ο Θεοδόσης Σουσούδης και οι συνεργάτες του αντιλαμβάνονται με έναν διαφορετικό τρόπο τον ρόλο τους.

Δεν μπορώ να γνωρίζω αν ο θριαμβευτής των εκλογών θα αποδειχτεί καλός Δήμαρχος για την Άνδρο. Αυτό είναι κάτι που θα φανεί στην πορεία. Το βέβαιο είναι πως θα ασκήσει διοίκηση πολύ διαφορετικά από την προηγούμενη δημοτική αρχή.

Γιάννης Μηνδρινός

Photo:Γ. Δάμπασης

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.