«Τελικά η «Μικρά Αγγλία» του Παντελή Βούλγαρη δεν υπήρξε μόνον η πιο συζητημένη ελληνική ταινία της σεζόν που σιγά -σιγά τελειώνει αλλά και εκείνη που απέσπασε τα περισσότερα βραβεία από τα μέλη της Ελληνική Ακαδημίας Κινηματογράφου.

Το βράδυ της Δευτέρας 14 Απριλίου στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, το ερωτικό έπος του Βούλγαρη μέτρησε έξι συμπεριλαμβανομένου εκείνου της καλύτερης ταινίας που είναι το σημαντικότερο. Ψήφισαν 150 από τα 200 εγγεγραμμένα μέλη με δικαίωμα ψήφου» Γράφει στο ρεπορτάζ του ο Ζουμπουλάκης Γιάννης  στο «Βήμα». Πρόκειται για τα εξής: Βραβείο Μεγάλου Μήκους Ταινίας Μυθοπλασίας «Μικρά Αγγλία» ( Κατερίνα Χελιώτη και Γιάννης Ιακωβίδης). Βραβείο Φωτογραφίας «Μικρά Αγγλία» (Σίμος Σαρκετζής) Βραβείο Σκηνογραφίας «Μικρά Αγγλία» (Αντώνης Δαγκλίδης) Βραβείο Ενδυματολογίας «Μικρά Αγγλία» (Γιούλα Ζωιοπούλου) Βραβείο Μακιγιάζ «Μικρά Αγγλία» (Εύη Ζαφειροπούλου) Βραβείο Ήχου “Μικρά Αγγλία» ( Στέφανος Ευθυμίου, Κώστας Βαρυμποπιώτης και Τάκης Γιαννόπουλος). Παράλληλα ο Δημήτρης Μπούρας αναλύει στην «Καθημερινή»: «Η απόφαση του Βούλγαρη να μη διεκδικήσει το βραβείο σκηνοθεσίας, πάγια τακτική του από την εποχή των «Νυφών», πιθανόν να στέρησε στην ταινία του άλλη μια διάκριση. Πάντως, τα ελληνικά Οσκαρ συγχρονίστηκαν πλήρως με την πραγματικότητα, τιμώντας το ελληνικό blocbuster της χρονιάς. Η «Μικρά Αγγλία», η οποία πέτυχε το ζητούμενο γεφυρώνοντας το χάσμα μεταξύ ποιότητας και εμπορικότητας, έχει ξεπεράσει τις 360.000 εισιτήρια. Επιτυχία για τα σημερινά δεδομένα της κινηματογραφικής μας πιάτσας». Ας σημειωθεί ότι με το βραβείο καλύτερης μεγάλου μήκους ταινίας η «Μικρά Αγγλία» αποτελεί την πρόταση της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου προς το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, για να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην κατηγορία Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας των Βραβείων Όσκαρ. «Άλλο ένα ταξίδι αρχίζει… όπως εύστοχα σημειώνει ο «Περίγυρος της Κινηματογραφικής Λέσχης Άνδρου»

Ας σημειωθεί ότι ο σκηνογράφος Αντώνης Δαγκλίδης αφιέρωσε το βραβείο σκηνογραφίας σε όλους τους Ανδριώτες που τον βοήθησαν στην ταινία και θα το παραδώσει στην Καΐρειο Βιβλιοθήκη.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.