«Η ιστορία μιας πεταλούδας» είναι ο τίτλος του βιβλίου του γνωστού μετεωρολόγου κ. Θοδωρή Κολυδά, που παρουσιάζεται από τη Βιβλιοθήκη του Ιδρύματος Ευγενίδου τη Δευτέρα 16 Ιουνίου 2014 και ώρα 19:30.

Στους φιλόξενους χώρους του Ιδρύματος Ευγενίδου (Λεωφ. Συγγρού 387, 175 64 Π. Φάληρο) θα απολαύσετε ένα υπέροχο όσο και ενδιαφέρον «ταξίδι» πάνω στα φτερά μιας πεταλούδας! Χωρίς πολύπλοκες μαθηματικές εξισώσεις, ορισμούς και στερεότυπες απαντήσεις θα πραγματοποιηθούν αναφορές σε αυτούς που συνέβαλαν στη μετάδοση της γνώσης ανά τους αιώνες και θα ακολουθήσουν διαλέξεις από διακεκριμένους ομιλητές και συζητήσεις σχετικές με τις κλιματικές αλλαγές, τη Θεωρία του Χάους και τα ακραία καιρικά φαινόμενα –θέματα που αναλύονται και στο βιβλίο του κ. Θοδωρή Κολυδά. Την παρουσίαση, αλλά και τη συζήτηση που θα ακολουθήσει, θα διευθύνει ο Δημοσιογράφος και Συγγραφέας κ. Δημήτρης Καμπουράκης. Ομιλητές θα είναι ο Ακαδημαϊκός, Καθηγητής κ. Χρήστος Ζερεφός, ο Αναπληρωτής Καθηγητής της Ιστορίας και της Φιλοσοφίας της Αστρονομίας και των Φυσικών Επιστημών κ. Στράτος Θεοδοσίου, ο καθηγητής Υδρολογίας του ΕΜΠ κ. Δημήτρης Κουτσογιάννης, ο πρώην Βουλευτής και Διευθυντής της Ε.Μ.Υ. κ. Νίκος Καντερές, καθώς και ο Αναπληρωτής Καθηγητής Κλιματολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και Πρόεδρος της Ελληνικής Μετεωρολογικής Εταιρείας κ. Παναγιώτης Νάστος. Η είσοδος στην εκδήλωση είναι ελεύθερη, απαραίτητη είναι όμως η κράτηση θέσης στα τηλέφωνα της Βιβλιοθήκης του Ιδρύματος Ευγενίδου: 210 9469631 και 632 (Δευτέρα έως Πέμπτη: 8.30-20.00, Παρασκευή και Σάββατο: 8.30-15.30). Οι χώροι του Ιδρύματος Ευγενίδου είναι προσβάσιμοι σε ανθρώπους με κινητική αναπηρία, ενώ υπάρχει η δυνατότητα διερμηνείας στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα κατόπιν έγκαιρης επικοινωνίας με γραπτό μήνυμα στο τηλέφωνο 6936 177143 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση: lib@eugenfound.edu.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.