«Η Μαρίνα Καραγάτση, κόρη του  συγγραφέα Μ. Καραγάτση και της ζωγράφου Νίκης Καραγάτση, γεννημένη και μεγαλωμένη στην Αθήνα, συνηθίζει να περνάει τα καλοκαίρια της στην Άνδρο, στο μητρικό της σπίτι στην Πλακούρα της Χώρας. Το 1976 μαζί με τον Αμερικανό άντρα της, Φίλιππο Τάρλοου και τον γιό της Δημήτρη αποφασίζει να εγκατασταθεί μόνιμα στην Άνδρο.  Και ενώ μέχρι τότε ήξερε την κοσμοπολίτικη καλοκαιρινή εικόνα της Χώρας και των γύρω χωριών της, τώρα έχει την δυνατότητα και  αποφασίζει να γνωρίσει και την Άνδρο που δεν ξέρει. Τα  πρωϊνά  που ο Φίλιππος ζωγραφίζει στο ατελιέ του και ο Δημήτρης πάει στο σχολείο, εκείνη με την φωτογραφική της μηχανή μπαίνει στον σκούρο μπλε σκαραβαίο της και αρχίζει να επισκέπτεται ένα  ένα τα χωριά της Άνδρου και να φωτογραφίζει σπίτια, εκκλησίες, βρύσες οικόσημα, αλώνια, τέμπλα, εικόνες αλλά και   τους ανθρώπους που συναντούσε και της άνοιγαν τα σπίτια τους. Στο τέλος του 1979 η Μαρίνα με κουτιά γεμάτα φωτογραφικό υλικό βρέθηκε πίσω στην Αθήνα βάζοντας τέρμα στο πείραμα της «επιστροφής στις ρίζες».

Σήμερα, 38 χρόνια, μετά οι εκδόσεις «ΑΓΡΑ» με μέρος των φωτογραφιών αυτών   κυκλοφορούν το λεύκωμα  Μαρίνα Καραγάτση – Διαδρομές στην Άνδρο Του ΄70 που παρουσιάστηκε στην Αυλή του Δημοτικού Θεάτρου στις 26 Ιουλίου και μετά εγκαινιάστηκε έκθεση με μέρος των φωτογραφιών αυτών στο εστιατόριο  «ΤΑ ΣΚΑΛΑΚΙΑ»

Ευγ. Λουκίσσας

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.