Άνδρος – Κυκλάδες

Έκθεση  με αναπαραγωγές  15 έργων του Γάλλου ζωγράφου Roger Tourte (1902-1972)φιλοξενείται στην αίθουσα «Δ. και Ε. Ζαγοραίου» στο Κόρθι στα πλαίσια των καλοκαιρινών εκδηλώσεων της Αδελφότητας Ανδρίων «Το Κόρθιον». Οι επισκέπτες μπορούν να θαυμάσουν υδατογραφίες της Άνδρου ,με  σχολαστική και ασύγκριτη καλλιτεχνικά απεικόνιση χωριών της περιοχής Κορθίου , τη Χώρα , το Μπατσί  αλλά και άλλων Κυκλαδίτικων νησιών όπως η Τήνος η Μήλος και η Σαντορίνη. Η έκθεση διαρκεί από 1 – 31.8.2014

Ο  ROGER TOURTE γεννήθηκε το 1902 στο χωριό Fessy στην περιοχή της CHAMPAGNE της Γαλλίας. Πήρε διπλώματα Ζωγραφικής και Αρχιτεκτονικής από τις Ανώτατες Σχολές Καλών Τεχνών  της REIMS και των Παρισίων. Πέθανε στην Αθήνα το 1972. Εξαιρετικός ζωγράφος άφησε μια μοναδική καλλιτεχνικής και  ιστορικής σημασίας κληρονομιά με τοπία της Ελλάδος αλλά κυρίως των νησιών του Αιγαίου πελάγους που λάτρεψε. Πάνω από 4.000  είναι οι πίνακες που ζωγράφισε, ζώντας μόνιμα στην Ελλάδα επί 35 και πλέον χρόνια. Αρχαία μνημεία, εκκλησίες ιστορικές, μοναχικά παρεκκλήσια, λιμανάκια ερημικά, εσωτερικά και εξωτερικά νησιώτικων σπιτιών, λεπτομέρειες περιστερώνων εικονίζονται με σπάνια αρμονία  των χρωμάτων στους πίνακες του.

Τα πρωτότυπα έργα του ανήκουν στην Συλλογή της Γενναδείου Βιβλιοθήκης της Αμερικάνικης Σχολής Κλασικών Σπουδών.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.