«Ένα κόκκινο φεγγάρι!  Τίποτ’ άλλο…»

Ν. Λαπαθιώτης

Το Μουσείο Λαογραφίας και Χριστιανικής Τέχνης της Άνδρου γιορτάζει φέτος τα 15 χρόνια από την ίδρυση του το 1999 από τους Μάριο και Ειρήνη Βασιλοπούλου. Η επιστημονική  τεκμηρίωση  έγινε από την καθηγήτρια Λαογραφίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, Κατερίνα Κορρέ. Στο πλαίσιο της ιδέας Τουρισμός -Πολιτισμός το ξενοδοχείο «Παράδεισος» είχε στόχο με την ίδρυση του μουσείου να προβάλλεται η Ιστορία του νησιού, η Τέχνη, και οι Κάτοικοί του. Αυτό έγινε με εκδόσεις και παρουσιάσεις στο εξωτερικό (Λονδίνο, Ν. Υόρκη) με οργανώσεις διεθνών συνεδρίων με εκθέσεις από Ανδριώτες καλλιτέχνες, με θέσπιση τοπικών εορτών με σκοπό την γαστρονομία της Άνδρου κ.α.

Με την συμβολή του το μουσείο ανέδειξε επίσης τους μεταβυζαντινούς Ανδριώτες Αγιογράφους κάτι το οποίο ήταν άγνωστο μέχρι τότε. Η διάσωση του οικήματος όπου στεγάζεται το μουσείο, είναι το ίδιο σημαντική (είναι παλιό εργοστάσιο πάγου της οικογένειας ΜΑΝΤΖΑΒΕΛΑΚΗ από τις αρχές του 1900) διότι μας δίνει πληροφορίες για την βιομηχανική Αρχαιολογία όπως λέγεται – των μηχανημάτων και των συνθηκών εργασίας τότε. Φέτος στο μουσείο θα παρουσιαστεί η έκθεση «Άνδρος: Το Απολλώνειο Φως στη ζωγραφική των Κυκλάδων » με την επιμέλεια της κ. Ντόρας Ηλιοπούλου Ρογκάν Δρ. Ιστορικού τέχνης-τεχνοκριτικού. Συμμετέχουν: Α. ΓΡΗΓΟΡΑ, Γ. ΣΑΛΤΑΦΕΡΟΣ, Γ. ΠΑΡΑΣΧΟΣ, Ε. ΤΑΤΑΚΗ, Μ. ΜΑΚΡΟΓΚΙΚΑΣ Χ. ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ, Μ. ΖΙΑΚΑ,  Μ. ΣΤΙΝΗ,  Δ. ΧΑΝΙΩΤΗ, Α. ΣΙΝΙΟΣΟΓΛΟΥ Α. ΦΕΡΕΝΤΙΝΟΥ, Α. ΜΑΚΡΗ.

Η έκθεση θα διαρκέσει από 8 έως 30 Αυγούστου 2014

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.