Διαβάστε στην Καθημερινή: «Σάρωσε τα βραβεία στο 17ο Διεθνές Φεστιβάλ της Σαγκάης η ελληνική ταινία “Μικρή Αγγλία”. Εκτός από το Χρυσό Κύπελλο του διαγωνισμού για την καλύτερη ταινία, η “Μικρή Αγγλία” εξασφάλισε, επίσης, το βραβείο καλύτερης σκηνοθεσίας στον σκηνοθέτη της, Παντελή Βούλγαρη. Η Πηνελόπη Τσιλίκα κέρδισε το βραβείο καλύτερης ηθοποιού για την συγκινητική ερμηνεία της στην ατμοσφαιρική ταινία.».

Στη Ναυτεμπορική: «Το συγκινητικό ταξίδι του Παντελή Βούλγαρη στη θαλασσοδαρμένη Άνδρο του ’30 και του ’40 απέσπασε συνολικά τρία βραβεία στο διεθνές κινηματογραφικό Φεστιβάλ της Σαγκάης, όπου διαγωνίστηκε μαζί με άλλες δεκατέσσερις ταινίες για το Χρυσό Κύπελλο της καταξιωμένης διοργάνωσης.

Η «Μικρά Αγγλία» βραβεύθηκε με το «Golden Goblet» καλύτερης ταινίας, καλύτερης σκηνοθεσίας και καλύτερης γυναικείας ερμηνείας για την Πηνελόπη Τσιλίκα. Υπενθυμίζεται, ότι η «Μικρά Αγγλία» που σημείωσε τη μεγαλύτερη εισπρακτική επιτυχία στην χώρα μας την τελευταία σεζόν, είναι γυρισμένη εξ’ ολοκλήρου στην Άνδρο και βασισμένη στο ομότιτλο μπεστ σέλερ της Ιωάννας Καρυστιάνη, η οποία επιμελήθηκε και την σεναριακή διασκευή του. Το μυθιστόρημα «Μικρά Αγγλία» (έτσι αποκαλούνταν το νησί της Άνδρου, λόγω των εφοπλιστικών συναλλαγών αλλά και της αντιπαλότητας με την πανίσχυρη αγγλική ναυτιλία), εκδόθηκε το 1997. Αμέσως κέρδισε την αγάπη του κοινού, απέσπασε το κρατικό βραβείο λογοτεχνίας (το 1998) και μεταφράστηκε σε πολλές ξένες γλώσσες».

Στο Βήμα: «Ούτε ένα, ούτε δυο. Τρια ήταν συνολικά τα βραβεία που η «Μικρά Αγγλία», τελευταία ταινία του Παντελή Βούλγαρη απέσπασε στο τελευταίο διεθνές κινηματογραφικό φεστιβάλ της Σαγκάης. Η «Μικρά Αγγλία»  βραβεύθηκε με το Golden Goblet καλύτερης ταινίας, καλύτερης σκηνοθεσίας και καλύτερης γυναικείας ερμηνείας για την Πηνελόπη Τσιλίκα.»

Το 17ο Φεστιβάλ της Σανγχάης διεξήχθη από τις 14 ως τις 22 Ιουνίου. Πρόεδρος της κριτικής επιτροπής ήταν η διεθνούς φήμης Κινέζα ηθοποιός Γκονγκ Λι, και μέλη της επιτροπής ήταν η Βρετανίδα σκηνοθέτρια Σάλι Πότερ, ο Κορεάτης σκηνοθέτης Ιμ Σανγκ Σου, η Δανέζα σκηνοθέτρια Λόνε Σέρφιγκ, ο Κινέζος σκηνοθέτης Λιου Γιέ, ο Ιάπωνας σκηνοθέτης Σούνζι Ιβάι και ο Ιρανός ηθοποιός Πεϊμάν Μοαντί.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.