Ανεμογεννήτριες – Αιγιαλός είναι το θέμα της Έκθεσης Γελοιογραφίας που διοργανώνει ο Φιλοπρόοδος Όμιλος «Το Γαύριο» στις 2-27 Αυγούστου 2014 (στην Αγορά κοντά στα Αρτοποιεία). 9 καταξιωμένοι Έλληνες σκιτσογράφοι, BAS, Ζερβός, Ιωάννου, Καλαϊτζής, Μακρής, Μαραγκός, Μητρόπουλος, Πετρουλάκης και Στάθης, σκιτσάροντας με το πενάκι τους, καυτηριάζουν και σατιρίζουν στη θεματική έκθεση «Ανεμογεννήτριες – Αιγιαλός».

Η γελοιογραφία κρίνει, υπερβάλλει και ενίοτε προβλέπει. Η πολιτική γελοιογραφία είναι μια εικαστική τέχνη που, με σύμμαχο το σκίτσο, υπαινίσσεται, χωρίς πυκνογραμμένα κείμενα και βαρύγδουπους τίτλους, κρυμμένες αλήθειες, φωτίζει άδηλες προθέσεις και αναδεικνύει με τον πιο γλαφυρό τρόπο αρετές ή ελαττώματα πολιτικών προσώπων. ο στόχος της είναι να μας κάνει να δούμε πίσω από αυτό που φαίνεται. Να υποψιαστούμε την πολιτική πραγματικότητα στην Ελλάδα και στον κόσμο, να φέρει με έναν τρόπο μοναδικό και ιδιαίτερο την τέχνη κοντά στο ευρύ κοινό. Ο χώρος της έκθεσης παραχωρήθηκε αφιλοκερδώς στον Φιλοπρόοδο Όμιλο από την κ. Χρυσάνθη Μπράιλα-Παπαπαναγιώτου.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.