Περίληψη Πρόσκλησης Υποβολής Προσφορών Για Την Απόκτηση Εμπραγμάτων Δικαιωμάτων Επί Ακινήτου Με Δυνατότητα Ανάπτυξης Μονάδας Boutique Hotel

Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου Α.Ε.

Ι. ΕΙΣΑΓΩΓΗ

Το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου Α.Ε. προκηρύσσει διεθνή δημόσιο διαγωνισμό (ο «Διαγωνισμός») για την αξιοποίηση 14 ακινήτων (τα «Ακίνητα») σε προνομιακές τοποθεσίες ανά την Ελλάδα. Η αξιοποίηση για κάθε ένα εκ των Ακινήτων δύναται να υλοποιηθεί υπό τη μορφή της λειτουργίας ξενοδοχειακής μονάδας τύπου «Boutique Hotel» ή/και της ανάπτυξης τουριστικών – παραθεριστικών κατοικιών ή/και άλλων υποδομών κατά περίπτωση, σύμφωνα με τις ισχύουσες για κάθε ένα εκ των Ακινήτων χρήσεις γης και τους εφαρμοστέους όρους και περιορισμούς δόμησης.

  1. ΑΚΙΝΗΤΑ

Μεταξύ των υπό αξιοποίηση ακινήτων περιλαμβάνεται η ιστορική ξενοδοχειακή μονάδα «Τρίτων» επιφάνειας 2.273 τ.μ., σε οικόπεδο 3.423,87 τ.μ., που βρίσκεται σε μοναδική θέση στη Χώρα της Άνδρου και πρόκειται να αξιοποιηθεί με σύσταση και μεταβίβαση δικαιώματος επιφανείας για 99 έτη.

Ο αναλυτικός κατάλογος και περιγραφή του συνόλου των υπό αξιοποίηση ακινήτων περιέχεται στην Πρόσκληση Υποβολής Προσφορών.

III. ΔΙΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Ο Διαγωνισμός θα διεξαχθεί σε μία φάση: οι ενδιαφερόμενοι επενδυτές καλούνται να εξετάσουν τις παρεχόμενες πληροφορίες και στη συνέχεια να καταθέσουν δεσμευτικές προσφορές σύμφωνα με την προβλεπόμενη από την Πρόσκληση Υποβολής Προσφορών διαδικασία. Ο Διαγωνισμός θα διενεργηθεί ως χωριστή και ανεξάρτητη διαδικασία για καθένα εκ των Ακινήτων. Η ανάδειξη πλειοδότη θα διενεργηθεί με μοναδικό κριτήριο το υψηλότερο προσφερόμενο οικονομικό αντάλλαγμα.

Το Ταμείο θα θέσει στη διάθεση των ενδιαφερόμενων επενδυτών έγγραφα και πληροφορίες αναφορικά με τον Διαγωνισμό και το Ακίνητο μέσω ηλεκτρονικής βάσης δεδομένων (VDR).  Προκειμένου να αποκτήσουν πρόσβαση στο VDR, οι ενδιαφερόμενοι επενδυτές θα πρέπει να καταβάλουν το ποσό των €500 (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ) και να υπογράψουν δήλωση εμπιστευτικότητας και τους όρους που θα διέπουν τη χρήση του VDR.

Οι ενδιαφερόμενοι απαιτείται να αποδείξουν την πλήρωση συγκεκριμένων κριτηρίων προσωπικής κατάστασης και οι προσφορές  τους θα πρέπει να συνοδεύονται από εγγυητική επιστολή συμμετοχής ποσού €20.000 για το Ακίνητο και από επιστολή εγγυημένης χρηματοδότησης προς απόδειξη της  δυνατότητας χρηματοδότησης της συναλλαγής, όπως ειδικότερα προσδιορίζεται στην Πρόσκληση Υποβολής Προσφορών.

Οι ενδιαφερόμενοι επενδυτές καλούνται να υποβάλουν τις προσφορές τους μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου 2014 στις 17:00 (ώρα Ελλάδος, GMT+2).

Το τεύχος της Πρόσκλησης Υποβολής Προσφορών θα είναι διαθέσιμο στην ιστοσελίδα του Ταμείου (www.hradf.com).

ΙV. ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ

Οι ενδιαφερόμενοι επενδυτές θα έχουν τη δυνατότητα (α) να ζητήσουν διευκρινίσεις αναφορικά με τον Διαγωνισμό και τη συναλλαγή, (β) να υποβάλουν σχόλια επί των σχεδίων συμβολαίων και (γ) να υποβάλουν αιτήματα επίσκεψης του Ακινήτου.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι επενδυτές μπορούν να απευθύνονται στα εξής πρόσωπα του Ομίλου της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος που είναι και ο χρηματοοικονομικός σύμβουλος του Ταμείου για τον Διαγωνισμό:

(α) την κα. Σπυριδούλα Μπούτου, Επικεφαλής Συμβουλευτικών Υπηρεσιών Ακινήτων Τηλ.: +30 210 3345859 Email: boutou.spyridoula@nbg.gr

ή/και (β) τον κ. Γεώργιο Παπαδάκη, Associate Τηλ:. +30 210 7720990,

Φαξ +30 210 7720969,  Email: george.papadakis@nbgsecurities.com

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.