Άμεση Απομάκρυνση ζητά το ΥΠ.ΠΟ.

Βαριά Πρόστιμα από την Ε.Ε.

sel-1-kentriki-1

Η «ώρα μηδέν» για τη διαχείριση των απορριμμάτων στην Άνδρο έφτασε! Από την πρώτη κιόλας μέρα, μέρα της ανάληψης των καθηκόντων της (κυριολεκτικά!), η νέα δημοτική Αρχή ήρθε αντιμέτωπη με ένα έγγραφο- τελεσίγραφο του υπουργείου Πολιτισμού, με το οποίο ζητείται:

-Η άμεση μεταφορά του δεματοποιητή.

-Η άμεση μεταφορά των χιλιάδων δεμάτων, που έχουν συσσωρευτεί στο χώρο τα τελευταία δυο χρόνια.

Το υπουργείο Πολιτισμού, μάλιστα, απειλεί να μπλοκάρει την εγκεκριμένη χρηματοδότηση, ύψους 2.000.000 ευρώ από το ΕΣΠΑ, για την αποκατάσταση της περιοχής, αν δεν απομακρυνθούν άμεσα δεματοποιητής και δέματα. Αξίζει να σημειωθεί πως αν δεν ολοκληρωθούν οι διαδικασίες  μέσα στους επόμενους 2 μήνες (!) τα χρήματα θα χαθούν και μαζί θα χαθεί και η μοναδική ευκαιρία να αποκατασταθεί ο χώρος της χωματερής και να αναδειχτεί ο αρχαιολογικός χώρος του Στρόφιλα.

Τα κακά νέα, όμως, δεν σταματούν εδώ: Εάν δεν προχωρήσει η αποκατάσταση του χώρου και η δημιουργία ΧΥΤΥ, θα αρχίσουν να τρέχουν τα πρόστιμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης ύψους εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, πρόστιμα τα οποία –όπως, δυστυχώς, γίνεται αντιληπτό- θα κληθούν να τα πληρώσουν οι πολίτες στα δημοτικά τους τέλη. Στην περίπτωση που ο Δήμος συμμορφωθεί και προχωρήσουν οι διαδικασίες, το πρόστιμο θα είναι πολύ χαμηλότερο, ύψους κάποιων δεκάδων χιλιάδων ευρώ.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Όπως αντιλαμβάνεται κανείς τα πρόστιμα η Άνδρος δεν τα γλιτώνει, καθώς η παρελκυστική πολιτική των υπεύθυνων όλα τα προηγούμενα χρόνια και η επιμονή τους να κρύβουν το πρόβλημα «κάτω από το χαλί», οδήγησε τα πράγματα σε αδιέξοδο. Τα χρονοδιαγράμματα, πλέον, είναι ασφυκτικά και η νέα δημοτική αρχή βρίσκεται σε πρωτοφανή πίεση, πριν καλά-καλά προλάβει να ενημερωθεί!

500.000 ευρώ και πάνω η μεταφορά των 15.000 δεμάτων!

Ένας πολύ σοβαρός «πονοκέφαλος» για το νέο δήμαρχο και τους συνεργάτες του είναι η μεταφορά-απομάκρυνση των χιλιάδων δεμάτων που απαιτεί το Υπουργείο. Με βάση τις πιο ήπιες εκτιμήσεις των ειδικών στους οποίους απευθύνθηκε ο κ. Σουσούδης, αναζητώντας λύση, η μεταφορά των δεμάτων θα στοιχίσει τουλάχιστον 500.000 ευρώ. Φυσικά τέτοιο ποσό ούτε υπάρχει στα ταμεία του Δήμου, ούτε μπορεί να βρεθεί από τη μια μέρα στην άλλη.

Συνάντηση Δημάρχου με τον Υπουργό Πολιτισμού

Ο δήμαρχος, Θεοδόσης Σουσούδης, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, κινητοποιήθηκε από την πρώτη στιγμή. Το πρώτο 15νθήμερο του Σεπτεμβρίου, συναντήθηκε με τον Υπουργό Πολιτισμού κ. Τασούλα, παρουσία της Γενικής Γραμματέως του υπουργείου Λίνας Μενδώνη, στους οποίους ανέπτυξε το σχέδιό του για την οριστική επίλυση του προβλήματος. Ωστόσο, η αντίδραση του Υπουργείου ήταν αρνητική. Κάτι μάλλον αναμενόμενο, αφού η πάγια αρχή των προηγούμενων Δημάρχων της Άνδρου ήταν να ζητούν συνεχώς αναβολές και παρατάσεις από το Υπουργείο, δίνοντας υποσχέσεις που ποτέ δεν τήρησαν!

 

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.