sel-12-tiverios-1 sel-12-tiverios-4

Η αίθουσα αντιγράφων της αρχαίας γλυπτικής στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης όπου έγιναν οι εκδηλώσεις προς τιμήν του Ακαδημαϊκού Μιχάλη Τιβέριου.

Μέσα σε ένα κλίμα ιδιαίτερης συναισθηματικής φόρτισης έγινε στην αίθουσα εκμαγείων αρχαίων γλυπτών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης η παρουσίαση του τόμου «Έγραφσεν και εποίεσεν» προς τιμήν του συμπατριώτη μας Ακαδημαϊκού Μιχάλη Τιβέριου.

Πρόκειται για μελέτες κεραμικής και εικονογραφίας που έγραψαν διακεκριμένοι επιστήμονες από την Ελλάδα, την Ευρώπη και την Αμερική. Την επιμέλεια της πολυτελούς έκθεσης είχαν ο καθηγητής Πάνος Βαλαβάνης και η καθηγήτρια Ελένη Μανακίδου.

Ο Ακαδημαϊκός Μιχάλης Τιβέριος στην κεντρική του ομιλία αναφέρθηκε στην εικονογράφηση μιας σαρκοφάγου που βρίσκεται στο Μουσείο της Βηρυτού και για την οποία υπήρχαν μέχρι τώρα συγκεχυμένες ερμηνείες.

Η έκδοση του τιμητικού τόμου ήταν απόρροια της απαίτησης συναδέλφων και φίλων του να δημοσιεύσουν εργασίες τους προς τιμήν του σπουδαίου αρχαιολόγου και ερευνητή ο οποίος φέτος αποχωρεί από το Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης συμπληρώνοντας σαράντα χρόνια διδασκαλίας.

Η ακαδημαϊκή και αρχαιολογική πορεία του τιμώμενου σηματοδοτούνται από τρεις ιδιότητες και συνενώνονται με τον καλύτερο τρόπο στο πρόσωπό του: αφοσιωμένος δάσκαλος, προσιτός συνάδελφος και ακούραστος ερευνητής.

Την επόμενη μέρα της τιμητικής εκδήλωσης ο Μιχάλης Τιβέριος ξενάγησε τους πολυπληθείς φίλους του αρχαιολόγους και μη στο μουσείο της Πέλλας, στους σημαντικούς μακεδονικούς τάφους καθώς και στο μουσείο της Βεργίνας.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.