sel-4-pramateftis-2

Μια πρωτότυπη εκδήλωση, ξεχωριστή από τις τυποποιημένες πλέον, Αυγουστιάτικες της Άνδρου, αποτόλμησε και οργάνωσε η πρωτοποριακή και ακάματη λογοτέχνις Χριστίνα Ραϊση-Μανάλη, μαζί με τους διαλεχτούς και άξιους συνεργάτες της.

Σε μια μικρή γωνιά της κεντρικής πλατείας των Αποικιών, στη Σάριζα, περιτριγυρισμένη από ολάνθιστα ευωδιαστά γιασεμιά και βουκαμβίλιες έστησε μια απέριττη σκηνή και εκεί αναπαράστησε με μεγάλη επιτυχία, το δικό της θεατρικό έργο «Ο Πραματευτής».

Η παράσταση ξεκίνησε με την εμφάνιση στη μικρή σκηνή της Χριστίνας, πλαισιούμενη από χαριτωμένα κοριτσάκια της νεώτερης γενιάς των Αποικιών, που προξένησαν την πρώτη καταχειροκροτούμενη ευχάριστη εντύπωση.

Οι μικρές βρεφοκρατούσες μαμάδες με τις κούκλες τους σφιχταγκαλιασμένες φορτίζουν συναισθηματικά το πλήθος των θεατών, που ξεσπούν σε ασταμάτητα χειροκροτήματα.

Όλα έδειξαν πως με την σωστή και υπομονετική καθοδήγηση της εμπνευσμένης Χριστίνας, αυτά τα αγγελούδια θα συνεχίσουν το θεάρεστο έργο της.

Η παράσταση συνεχίστηκε με τους ντόπιους οργανοπαίχτες της παραδοσιακής εξαίρετης ορχήστρας του Νίκου Σκόρδου, βιολί, Γιάννης Ψαρρός, Λαούτο, και ξαφνικά ακούγεται η γλυκόλαλη κουδούνα του πραματευτή και η μπάσα φωνή του, να κατεβαίνει τα σκαλιά της Σάριζας «Κουβαρίστρες, βελόνες, δαχτυλήθρες, τσιμπιδάκια, καλτσοδέτες, τραπεζομάντηλα, μεταξωτά υφάσματα για τις όμορφες κυράδες, κάμποτο και χασέδες για τα προικιά σας, όλα τσάμπα «Ο ΠΡΑΜΑΤΕΥΤΗΣ», και δώστου να χτυπάει τη κουδούνα του.

Οι νέοι που δεν είχαν ζήσει τα αξέχαστα περάσματα του πραματευτή, βλέπουν και ακούν περίεργα τα όσα οι περασμένες γενιές συγκινούνται, αναθυμώντας τα παλιά απλά χρόνια και ξεσπούν σε χειροκροτήματα.

Η πραμάτεια του απλώνεται και ακολουθεί πανζουρλισμός. Όλα ωραία, χρήσιμα και πάμφθηνα. Η δουλειά πήγε καλά και η εκδήλωση ακόμη καλύτερα. Ο πραματευτής χαρούμενος που ξεπούλησε, το ‘ριξε στο μυρωδάτο   τσίπουρο   και   στο   μπάλο.   Η   πλατεία   πήρε   φωτιά   με   τους απαράμιλλους οργανοπαίκτες ενθουσιασμένους να τα δίνουν όλα.

Το τέλος της εκδήλωσης είναι θεαματικό. Όλοι στην πλατεία, μικροί και μεγάλοι χορεύουν ένα ατελείωτο γνήσιο μπάλο και πάνω στη σκηνή «κλέβει»

την παράσταση η βουρκωτιανή  χορεύτρια Γιούλη Ρούσου με τις εντυπωσιακές

φιγούρες της.

Αγαπητή μου Χριστίνα, εντυπωσιάστηκα από τα επιτεύγματα σου. Εύχομαι σε σένα, στους άξιους συνεργάτες σου και στους φιλόξενους Αποικιανούς να είσαστε πάντοτε καλά.

Και του χρόνου.

Ρηνούλα Νικολάου

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.