Του Ν. Καλλιβρούση Αντιναύαρχου ε.α.Π.Ν.

Το χωριό Συνετί είναι χτισμένο αμφιθεατρικά στην απέναντι πλαγιά του βουνού Κούρβουλο, κοντά σε μεγάλη άγρια βλάστηση (θάμνοι, καλαμιές, βάτοι, ασπαρτιές) κυπαρισσιών, πανύψηλων πυκνοφυτεμένων ελαιοδέντρων, οπωροφόρων δέντρων, αμπελιών κ.λπ.

Η εν λόγω πυκνή βλάστηση ευρίσκεται σε όλη την έκταση του χωριού, δυτικά από τις τοποθεσίες Σιγάλα – Μπαρλέτες – Φυτιές μέχρι ανατολικά στα κτήματα Κόντε -Κόσινα – Νέρενας – Σαρέλη και νότια από τον χείμαρρο Δυποτάματα μέχρι τα πρώτα σπίτια του χωριού στις τοποθεσίας Σιγάρα – Πλύστρες – Μαρίνες – Νεάπολη.

Όλη αυτή η ιδιομορφία του περιβάλλοντος με την πυκνή βλάστηση, εγκυμονεί σοβαρότατους κινδύνους για ολόκληρο το χωριό σε περίπτωση που εκδηλωθεί πυρκαγιά.

Για την διάνοιξη του δρόμου πυρασφάλειας έχουν γίνει επανειλημμένα γραπτά αιτήματα από το 1993 και τελευταία στις 31.10.2011.

Η υλοποίηση της διάνοιξης του δρόμου πυρασφάλειας είναι επείγουσας προτεραιότητας και καθοριστικής σημασίας για την ασφάλεια του χωριού Συνετί και όχι μόνο αυτού. Είναι πολύ πρόσφατη η φετινή φθινοπωρινή πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στο χωριό Συνετί, η οποία επεκτάθηκε απειλητικά μέχρι το χωριό Βουνί παρά τα εναέρια μέσα πυρόσβεσης που είχαν διατεθεί.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.