Γ. Χατζημάρκος  «Δουλειά μας είναι να πάμε τα πράγματα μπροστά και θα τα πάμε. Το πιο δύσκολο είναι να εκπαιδεύσουμε τον κόσμο να ακούει την αλήθεια»

Με 40 θετικές  ψήφους, έναντι 4 αρνητικών και 3 λευκών, εγκρίθηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου ο προϋπολογισμός της Περιφέρειας  και το Τεχνικό Πρόγραμμα για το έτος 2015, εισηγητής των οποίων ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης και Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής κ. Φιλήμων Ζαννετίδης. Ο Προϋπολογισμός της ΠΝΑΙ ανέρχεται σε 79.386.220,34 ευρώ και καταρτίστηκε με την έγκριση της Υπηρεσίας  Δημοσιονομικού  Ελέγχου και του Παρατηρητηρίου Οικονομικής  Αυτοτέλειας  του Υπουργείο Εσωτερικών.

Το Τεχνικό Πρόγραμμα της ΠΝΑΙ για το 2015 ανέρχεται στο ύψος των 72 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων 52,9 εκατ. ευρώ για τα Δωδεκάνησα και 19,1 εκατ. ευρώ για τις Κυκλάδες.

Στην συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου παρουσιάστηκαν τα οικονομικά στοιχεία του Τεχνικού Προγράμματος της προηγούμενης περιφερειακής αρχής, το οποίο υπερβαίνει κατά πολύ τους διαθέσιμους πόρους και θα πρέπει να προσαρμοστεί στο πλαίσιο του ψηφισθέντος, σήμερα, προγράμματος.

Ειδικότερα, πρόκειται για 434 συνολικά έργα,  271 έργα για τα Δωδεκάνησα προϋπολογισμού μελέτης  177 εκατ. ευρώ  και 163 για τις Κυκλάδες, προϋπολογισμού μελέτης 133 εκατ. Ευρώ. Το εν λόγω τεχνικό πρόγραμμα πρόκειται να τεθεί σε εκκαθάριση τον προσεχή Ιανουάριο, από την  σημερινή περιφερειακή αρχή,  καθώς στο μεν τεχνικό πρόγραμμα των Κυκλάδων  προκύπτει άνοιγμα 32 εκατ. ευρώ, στο δε τεχνικό πρόγραμμα των Δωδεκανήσων, το άνοιγμα ανέρχεται σε 58 εκατ. ευρώ.

Όπως είναι γνωστό, η ΠΝΑΙ προχωρά στην πρόσληψη Τεχνικού Συμβούλου για να διεκπεραιώσει το έργο του ελέγχου και αξιολόγησης των  434 συνολικά έργων, καθώς η εικόνα που έχει η νέα περιφερειακή αρχή γι αυτά,  είναι ασαφής και συγκεχυμένη.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.