Η αντιπυρική περίοδος έχει ήδη ξεκινήσει (1η Μαΐου έως 30 Οκτωβρίου) και όπως αναμένεται ανεξάρτητα από το επίπεδο προετοιμασίας του δασοπυροσβεστικού μηχανισμού, η χρονιά θα είναι πάρα πολύ δύσκολη, καθώς η παρεδάφια βλάστηση είναι πολύ υψηλή και πυκνή εξαιτίας των πολλών βροχοπτώσεων. Αυτή η αύξηση τας καύσιμης ύλης καθιστά το περιβάλλον της Άνδρου ακόμη πιο εύφλεκτο και πυριγενές, γεγονός που σημαίνει ότι αν οι καιρικές συνθήκες που θα επικρατήσουν είναι ευνοϊκές, είναι βέβαιο ότι θα έχουμε και πάλι πολλές πυρκαγιές και μάλιστα με ιδιαίτερη ένταση.

Ευελπιστούμε όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς μαζί με την πυροσβεστική υπηρεσία να έχουν επικαιροποιήσει τον σχεδιασμό τους, συμπεριλαμβάνοντας τα μαθήματα που πήραν από την περσινή χρονιά και να έχουν προβεί σ’ όλες αυτές τις ενέργειες, έτσι ώστε να περιοριστεί το φαινόμενο.
Αν λάβουμε υπόψη μας τις φωτογραφίες με το μικρό πυροσβεστικό όχημα της Δημοτικής Ενότητας που εδρεύει στην στο Γαύριο και έχει παραχωρήσει το πρώην Υπουργείο Αιγαίου κάθε άλλο πάρα αισιόδοξοι μπορούμε να είμαστε για την προετοιμασία του Δήμου μας. Ένα εργαλείο εκτάκτου ανάγκης, το οποίο έχει διατεθεί για την ενίσχυση της πολιτικής προστασίας της ευρύτερης περιοχής, βρίσκεται εδώ και αρκετό καιρό παρκαρισμένο στο λιμάνι χωρίς τον εξοπλισμό του και από ότι διαπιστώνουμε χρησιμοποιείται για άλλες δουλειές του δήμου. Δε θέλουμε να πιστεύουμε ότι αυτό συμβαίνει και με τον υπόλοιπο εξοπλισμό που έχει στη διάθεση του ο δήμος, συμπεριλαμβανομένων και των υδροφόρων.
Αναρωτιόμαστε αν ο υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου κ. Αντώνης Λάβδας το γνωρίζει, όπως και αν είναι ενημερωμένη η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας ότι ένα πυροσβεστικό μέσο δε βρίσκεται στη διάθεση του πυροσβεστικού μηχανισμού.
Εμείς από την πλευρά μας απευχόμαστε να μη συμβεί κάποιο περιστατικό όπου θα κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές και το όχημα να μην είναι διαθέσιμο. Για φανταστείτε να εκδηλωθεί μια πυρκαγιά σ’ ένα κτίριο στο Γαύριο, με εγκλωβισμένα άτομα και οι εξαιρετικοί ηρωικοί εθελοντές μας να μην έχουν στη διάθεση τους το πυροσβεστικό όχημα; Εκτός από τις τύψεις, που αυτές μας ακολουθούν μια ζωή, οι ευθύνες δε θα είναι μόνο πειθαρχικές ή διοικητικές, αλλά και ποινικές, καθώς καμία δικαιολογία δε θα μπορεί να ευσταθεί.

Γιάννης Καπάκης Δημοτικός Σύμβουλος της ελάσσονος αντιπολίτευσης

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.