Ο Δήμος Άνδρου, στο πλαίσιο των προσπαθειών που κάνει για την προβολή του νησιού, υποδέχτηκε και φιλοξένησε την προηγούμενη εβδομάδα δυο Γερμανούς δημοσιογράφους και έναν φωτογράφο/τουριστικό πράκτορα, με ειδίκευση στον πεζοπορικό τουρισμό. Οι τρεις φιλοξενούμενοι του Δήμου ήρθαν στο νησί με την ευκαιρία της συναυλίας της Μαρίας Μαρκεσίνη και του γερμανικού συγκροτήματος Klazz Brothers κι έγινε προσπάθεια να σχηματίσουν μια όσο το δυνατόν πληρέστερη εικόνα για τις ομορφιές της Άνδρου, προκειμένου να τις μεταφέρουν στους αναγνώστες τους.

sel-12-germanoi-pythara

Η ξενάγηση περιελάμβανε επισκέψεις στη Χώρα, το Μπατσί, το Γαύριο,  τον Πύργο του Αγίου Πέτρου, τον Πύργο του Γιαννούλη στον Αμμόλοχο, το  Κόρθι, τις Μένητες, την Πυθάρα, τα Αποίκια, τα Ρέμματα, την Κατάκοιλο, την Βόρη, τις μονές Παναχράντου και Αγίου Νικολάου καθώς και επισκέψεις – ξεναγήσεις στο Ναυτικό και Ψηφιακό Μουσείο. Επίσης έγινε πεζοπορία στα Διποτάματα και ενημέρωση για τις δυνατότητες που παρέχει η Άνδρος στους λάτρεις του εναλλακτικού τουρισμού. Οι καλεσμένοι μας επισκέφθηκαν το Κέντρο Ενημέρωσης για το πρόγραμμα LIFE, στο Κόρθι, και ενημερώθηκαν για τη σπουδαία δουλειά που έχει γίνει, στο πλαίσιο του προγράμματος, αναφορικά με το περιβάλλον του νησιού.

Ο Δήμος Άνδρου αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει θερμά: Τον ΕΟΤ για την προσφορά των αεροπορικών εισιτηρίων. Την Fast Ferries και την Golden Star Ferries για την προσφορά των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων. Το ξενοδοχείο «Περράκης» για τη φιλοξενία και τα γεύματα. Την κ. Κατερίνα Ρεμούνδου για το γεύμα στου «Ζοζέφ». Το μεζεδοπωλείο «της Χρύσας», στο Κόρθι. Τον κ. Τριδήμα (“Escape in Andros”) για την προσφορά του αυτοκινήτου. Φυσικά την κ. Αριάνα Μασέλου, η οποία ανέλαβε την ξενάγηση των δυο δημοσιογράφων και του φωτογράφου/τουριστικού πράκτορα. Την οργάνωση της επίσκεψης, σε συνεργασία με τον ΕΟΤ Αθήνας και Γερμανίας, επιμελήθηκε  η Πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης κα Ελένη Πολίτου. Οι καλεσμένοι είχαν την ευκαιρία να συναντηθούν με τον Δήμαρχο κ. Θεοδόση Σουσούδη στο ξενοδοχείο Περράκη, όπου εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους για την άψογη φιλοξενία και τον ενθουσιασμό τους για τις ομορφιές και τις δυνατότητες τουριστικής ανάπτυξης της Ανδρου. Θα ακολουθήσουν ανάλογες ενημερώσεις Ελλήνων, αλλά και ξένων δημοσιογράφων.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.