Τις τελευταίες δυο εβδομάδες υπήρξαν προβλήματα στη συλλογή των ανακυκλώσιμων υλικών από τους κάδους του νησιού μας. Το γεγονός αυτό αποτελούσε υποχρέωση του εργολάβου ο οποίος είχε αναλάβει το έργο της αποκομιδής.

Αν και η σύμβαση του εργολάβου με τον Δήμο Άνδρου έληγε την 7η Μαΐου, τα ανακυκλώσιμα υλικά μαζεύτηκαν για τελευταία φορά στις 29/4, διότι χρειάστηκε μία εβδομάδα, όπως ισχυρίζεται ο ανάδοχος, προκειμένου να μαζέψει και να συσκευάσει όλο τον όγκο των ανακυκλώσιμων που υπήρχε στην αποθήκη και να σταλεί στην Ε.Ε.Α.Α. που υπάρχει σύμβαση για αποδοχή των ανακυκλώσιμων. Μέσα στις επόμενες μέρες θα ολοκληρωθούν και οι τυπικές διαδικασίες, θα υπάρξει ανάδοχος και η ανακύκλωση θα συνεχιστεί σε ακόμα πιο εντατικούς ρυθμούς.

Προς αυτή την κατεύθυνση, επιπλέον, έχουμε ήδη ξεκινήσει καμπάνια ενημέρωσης σε όλη την Άνδρο. Η ενημέρωση αυτή θα συνεχιστεί με ημερίδα στην Αθήνα και ακόμα, με στοχευμένες ομιλίες σε σχολεία, συλλόγους, νοικοκυριά και επαγγελματίες, προκειμένου να ανεβάσουμε τα ποσοστά μας στην ανακύκλωση. Ως εκ τούτου, θέλω να παρακαλέσω τους Ανδριώτες και τις Ανδριώτισσες να δείξουν κατανόηση και να κάνουν λίγη υπομονή, μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες. Τα ανακυκλώσιμα υλικά ήδη ξεκίνησαν να μαζεύονται, όμως η πλήρης και απρόσκοπτη αποκομιδή τους θα επιτευχθεί μετά την ολοκλήρωση της ανάθεσης, που θα γίνει τις επόμενες μέρες.

Ο Δήμαρχος Άνδρου

Θεοδόσης Ι. Σουσούδης

(21.5.2015)

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.