Πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα, 25 Μαΐου, στο ξενοδοχείο President, η ενημερωτική συνάντηση – ημερίδα που διοργάνωσε ο Δήμος Άνδρου για τους Ανδριώτες της Αθήνας, με θέματα την διαχείριση των απορριμμάτων στο νησί και τα πεπραγμένα της νέας διοίκησης το πρώτο εννεάμηνο της θητείας της. Ήταν η 5η και τελευταία ενημερωτική συνάντηση (προηγήθηκαν οι συναντήσεις σε Μπατσί, Γαύριο, Χώρα και Κόρθι), στην οποία παραβρέθηκαν περισσότεροι από 300 συμπατριώτες μας, μεταξύ των οποίων ο πρώην υπουργός και Επίτροπος στην Ε.Ε, κ. Γιάννης Παλαιοκρασσάς, καθώς και ο Έπαρχος Άνδρου, κ. Δημήτρης Λοτσάρης.

Ήταν η πρώτη φορά στην πρόσφατη ιστορία του Δήμου Άνδρου, που η Δημοτική αρχή ενημέρωσε τους δημότες, συνομίλησε μαζί τους, άκουσε τις απόψεις τους και απάντησε στα ερωτήματά τους. Στη συνάντηση της Αθήνας δεν έλειψαν η ένταση και οι αντεγκλήσεις με κατοίκους που αντιδρούν, με αφορμή τη μελέτη για τον ΧΥΤΥ, για τον οποίο ο Δήμαρχος, Θεοδόσης Σουσούδης, δήλωσε αποφασισμένος να προχωρήσει στη χωροθέτηση σε όποια θέση κρίνουν κατάλληλη οι αρμόδιες υπηρεσίες.

Είχε προηγηθεί η τοποθέτηση του Δημάρχου για τη διαχείριση των απορριμμάτων, στην οποία έγινε αναφορά στο ασφυκτικό πλαίσιο μέσα στο οποίο είναι υποχρεωμένος να κινηθεί ο Δήμος, καθώς «τρέχουν» υψηλά πρόστιμα , ενώ αναζητείται, μέσω της Περιφέρειας, τρόπος μεταφοράς των χιλιάδων δεμάτων που έχουν συσσωρευτεί στο λατομείο όπου είναι τοποθετημένος ο δεματοποιητής. Επίσης, τονίσθηκε η ανάγκη εντατικοποίησης της ανακύκλωσης και ανακοινώθηκε πως στο προσεχές Δημοτικό Συμβούλιο θα δημοπρατηθεί το έργο αποκατάστασης του παλιού ΧΑΔΑ, στην περιοχή της Σταυροπέδας.

Μίλησε, ακόμη, ο δημοτικός σύμβουλος Σύρου κ. Μιχάλης Ζουλουφός, ο οποίος αναφέρθηκε στο πολύ επιτυχημένο μοντέλο που ακολουθείται στη Σύρο, όπου λειτουργεί ΧΥΤΑ σε περιοχή Natura, μέσα σε οικιστική ζώνη και σε πολύ μικρή απόσταση από παραλία. Όπως επεσήμανε ο κ. Ζουλουφός, ο ΧΥΤΑ της Σύρου λειτουργεί από το 2009 χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα και είναι επισκέψιμος.

Ο κ. Αθανάσιος Κατρής, Διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας WATT A.E, που ήταν ο επόμενος ομιλητής, εστίασε στα οφέλη της ανακύκλωσης, τονίζοντας ότι υπάρχουν δυνατότητες να αυξηθεί σημαντικά ο όγκος των υλικών που ανακυκλώνονται στην Άνδρο. Επίσης, ο κ. Κατρής έδωσε σημαντικές λεπτομέρειες για τον τρόπο κατασκευής ΧΥΤΑ και ΧΥΤΥ, εστιάζοντας στα συστήματα που διασφαλίζουν τη στεγανότητά του.

Στο δεύτερο μέρος της ενημέρωσης, ο κ. Σουσούδης αναφέρθηκε στα χρέη που «κληρονόμησε» η νέα δημοτική αρχή, στην δραματική περικοπή των κρατικών επιχορηγήσεων και στα ιδιαίτερα υψηλά χρέη ιδιωτών προς τον Δήμο. Επίσης αναφέρθηκε στα έργα που έχουν γίνει στο πρώτο 9μηνο της θητείας του, καθώς και σε εκείνα που έχουν προγραμματισθεί για το άμεσο μέλλον.

Τέλος, ο κ. Σουσούδης ανακοίνωσε πως στις 22 Ιουνίου, σε συνέντευξη τύπου προς τα ΜΜΕ, ο Δήμος Άνδρου θα ανακοινώσει τις εκδηλώσεις του καλοκαιριού, οι οποίες γίνεται προσπάθεια να αποτελέσουν πόλο έλξης επισκεπτών.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.