sel-4-fragoulis sel-4-polemikaterina

Με την συναυλία του αξεπέραστου Μάριου Φραγκούλη και την αισθαντική φωνή της Κατερίνας Πολέμη στο Γυμναστήριο της Άνδρου το Σάββατο 30 Μαΐου 2015, δόθηκε το μουσικό πλαίσιο του 48ου Ιστιοπλοϊκού Αγώνα που διοργανώνει ο ΝΟΑ. Τα έσοδα της εκδήλωσης διατέθηκαν στο Ίδρυμα Μιχαήλ Σπ. Πολέμη για τα παιδιά της Άνδρου. Αξίζει να επαινεθεί η προσπάθεια της Άννας και του Λεωνίδα Πολέμη για το Ίδρυμα που έχει συσταθεί εις μνήμην του αδελφού τους.

Στο μεταξύ η Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση Άνδρου σε συνεργασία με τη Λέσχη Ανάγνωσης Άνδρου διοργάνωσαν στις 31 Μαΐου αρχιτεκτονική ξενάγηση στο Πάνω Κάστρο του Κοχύλου και στην εκκλησία της Φανερωμένης με τον αρχιτέκτονα – ερευνητή Νίκο Βασιλόπουλο.

Το Πάνω Κάστρο κτίστηκε από τον ηγεμόνα του νησιού Μαρίνο Δάνδολο από το 1207 έως το 1233. Σήμερα στο κάστρο, όπου φτάνει κανείς από ένα μονοπάτι που ξεκινά από το Κοχύλου, διασώζονται ερείπια σπιτιών, εκκλησιών, δεξαμενών νερού και η εκκλησία της Φανερωμένης Η εκπληκτική θέα από την πάλαι ποτέ ισχυρής καστροπολιτεία του νησιού που βρίσκεται υψόμετρο 585 μ., θα αποζημιώσει όποιον ανέβει τα 143 σκαλοπάτια.

Ο Νίκος Βασιλόπουλος είναι αρχιτέκτονας – ερευνητής, συγγραφέας του βιβλίου «Λατινοκρατία στην Άνδρο: κάστρα, πύργοι, εκκλησίες και φέουδα» και διαχειριστής του blog«Andros- historia».

Η ξενάγηση ήταν ελεύθερη για το κοινό και πραγματοποιήθηκε με την ευγενική χορηγία του SeaSatinNino.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.