Με την βοήθεια τηλεκατευθυνόμενου ελικοπτέρου

sel-4-elikoptero-2

Ο σκηνοθέτης Γιώργος Δάμπασης αποφάσισε να δει το νησί του από πολύ ψηλά, με την βοήθεια ενός τηλεκατευθυνόμενου ελικοπτέρου τύπου PHANTOM 3.

Μέχρι τώρα, όλες οι μαγνητοσκοπήσεις, ακόμα και με ψηφιακές κάμερες High Definition, γίνονταν από επίγειες λήψεις. Όμως και στις πιο «καλλιτεχνικές» αποτυπώσεις, οι εικόνες είχαν μια επίπεδη προσέγγιση.

sel-4-elikoptero-1 sel-4-elikoptero-3

Η τεχνολογία τώρα, όπως εξηγεί ο Ανδριώτης σκηνοθέτης, μας επιτρέπει να αποτυπώνουμε τις φυσικές ομορφιές και τα ιστορικά μνημεία της Άνδρου από ψηλά.

Ήδη αυτές τις ημέρες άρχισαν τα γυρίσματα με το μικρό ευέλικτο ελικόπτερο στο χωριό Αποίκια, στο Μοναστήρι της Αγίας Ειρήνης, στις Πλακούρες και στο Παραπόρτι. Βλέπουμε τώρα μια άλλη Άνδρο που καμμιά τολμηρή φαντασία δεν θα μπορούσε να συλλάβει μέχρι τώρα.

Η μοναδική λήψη από ψηλά της χερσονήσου της Χώρας έγινε μία φορά στο παρελθόν με συμβατικό ελικόπτερο με αφορμή κάποιους ιστιοπλοϊκούς αγώνες.

Το μειονέκτημα όμως των συμβατικών ελικοπτέρων είναι ότι «τραντάζονται» και τα τηλεοπτικά πλάνα δεν έχουν σταθερότητα. Επίσης, τα γνωστά μας ελικόπτερα δεν έχουν δυνατότητα ελιγμών ώστε να πετούν πολύ χαμηλά σε κατοικημένες περιοχές.

Ο Γιώργος Δάμπασης πιστεύει ακράδαντα ότι με τα τηλεκατευθυνόμενα ελικόπτερα μπορεί να αλλάξει άρδην η διαφημιστική προσέγγιση του νησιού, ώστε να αυξηθεί εντυπωσιακά η προσέγγιση τουριστών από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Τις επόμενες εβδομάδες προγραμματίζονται λήψεις από αέρα στα Διποτάματα, το κάστρο του Κοχύλου, στον αρχαιολογικό χώρο της Παλαιόπολης και το Μοναστήρι της Παναχράντου.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.