sel-4-naftiko-mouseio-1 sel-4-naftiko-mouseio-2

Το Ναυτικό Μουσείο Άνδρου αναβαθμίζεται, χάρη στην ευγενική χορηγία του Ιδρύματος Δ. & Λ. Μωραΐτη προς το Ν.Π.Δ.Δ. Κοινωνικής Προστασίας, Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Άνδρου.

Συγκεκριμένα:

Ανατέθηκε στην συγγραφέα-ιστορικό κα. Δήμητρα Σαμίου το έργο «Συλλογή προφορικών μαρτυριών για την ανάδειξη της ανδριακής ναυτοσύνης». Το έργο αυτό, που αποτελεί την πρώτη φάση της αναβάθμισης του Ναυτικού Μουσείου, συνίσταται στην συλλογή προφορικών μαρτυριών από ανθρώπους που γεννήθηκαν και μεγάλωσαν στην Άνδρο, οι οποίοι ασχολήθηκαν με ποικίλα επαγγέλματα σχετιζόμενα με την θάλασσα. Η καταγραφή τους  αποσκοπεί στην διεύρυνση των γνώσεών μας σχετικώς με τους τρόπους που ενεπλάκησαν οι κάτοικοι της νήσου Άνδρου στα θαλάσσια επαγγέλματα και την επίπτωση αυτών στην ιστορία τόσο του νησιού, όσο και της Ελλάδος γενικότερα.

Στην δεύτερη φάση του έργου θα πραγματοποιηθεί πλήρης καταγραφή και ταξινόμηση των αρχειακών πηγών της ανδριακής ναυτικής ιστορίας.

Στην τρίτη και ιστοριογραφική φάση, θα αξιοποιηθεί το υλικό το οποίο έχει συγκεντρωθεί, με σκοπό την συγγραφή, από εξειδικευμένο επιστήμονα ιστορικό, ολοκληρωμένης μελέτης για την ναυτική ιστορία της Άνδρου, προσβλέποντας στην ανάδειξή της προς το ευρύτερο κοινό.

Τέλος, η τέταρτη και τελευταία φάση του έργου, αφορά στην αναβάθμιση του εκθεσιακού κομματιού του Ναυτικού Μουσείου, ώστε να αναδειχθούν τα ποικίλα τεκμήρια της ανδριακής ναυτοσύνης, που υπάρχουν σήμερα αλλά και όσα δωρισθούν στο μέλλον.

Με την επιχορήγηση αυτή και με την υποστήριξη του Ιδρύματος Δ. & Λ. Μωραΐτη, μέχρι την ολοκλήρωση του έργου, αποδεικνύεται εμπράκτως η αδιαμφισβήτητη αγάπη για το νησί και το αδιάπτωτο ενδιαφέρον του προέδρου, κ. Φιλίππου Μωραΐτη, και των μελών του Δ.Σ. του Ιδρύματος προς κάθε προσπάθεια προβολής του πολιτισμού και της ιστορίας της Άνδρου. Το Δ.Σ του ΝΠΔΔ του Δήμου Άνδρου ευχαριστεί θερμά τόσο τον κ. Φίλιππο Μωραΐτη, όσο και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος.

Η Πρόεδρος του Δ.Σ. Τσατσομοίρου Αθηνά

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.