4-7 Απριλίου 2015 Όρμος Κορθίου Άνδρου

sel-9-noka-8

«Με μεγάλη επιτυχία, πραγματοποιήθηκε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα της κλάσης ΤECHNO293 Εφήβων-Παίδων, Νεανίδων-Κορασίδων στον Όρμο Κορθίου Άνδρου, το οποίο διοργάνωσε ο Ναυτικός Όμιλος Κορθίου Άνδρου, με τη συγχρηματοδότηση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου (πρόγραμμα Δράσεις Πολιτισμού-Αθλητισμού),  υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας.

Η συμμετοχή ήταν η μεγαλύτερη της τελευταίας πενταετίας. Οι 46 αθλητές, αγωνίστηκαν με άμιλλα και ήθος, δοκιμαζόμενοι σε συνθήκες που ποίκιλαν από 2 έως 6 μποφόρ.

Πραγματοποιήθηκαν συνολικά 7 ιστιοδρομίες και για τις δύο ηλικιακές κατηγορίες κάτω των 17 ετών και 15 ετών ως εξής:

δύο το Σάββατο 4 Απριλίου, την πρώτη μέρα του πρωταθλήματος, τρείς τη Κυριακή 5 Απριλίου, καμία τη Δευτέρα 6 Απριλίου, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών και δύο την Τρίτη 7 Απριλίου, τελευταία μέρα του αγώνα.

Τις 3 πρώτες θέσεις ανά κατηγορία κατέκτησαν οι αθλητές:

U17 αγόρια (κάτω των 17 ετών)

1ος  Τριανταφύλλου Κριστιάν Επαμεινώνδας GRE281, ΝΑΟ Κέκροψ

2ος Δούκας Φαίδων GRE1855, ΙΟΠΟΡ

3ος  Αστραπέλλος Κωνσταντίνος GRE52, ΝΑΟΒΒ

U17 κορίτσια (κάτω των 17 ετών)

1η  Δίβαρη Κατερίνα  GRE366, ΝΑΟΒΒ

2η Καραντινού Αλίκη GRE33, ΝΟΒ

3η  Σαραβάνου Αικατερίνη Ευαγγελία  GRE122, ΝΟΚΑ

U15 αγόρια (κάτω των 15 ετών)

1ος  Τσορτανίδης Λεωνίδας  GRE80, ΝΟΑ

2ος Κόγιας Χαράλαμπος  GRE107, ΝΑΟΒΒ

3ος  Καλπογιαννάκης Αλέξανδρος  GRE2002, ΝΟΑΣ

Η Επιτροπές Αγώνων & Ενστάσεων, με προέδρους αντίστοιχα τους κυρίους Χρηστόνικο Γιαννίρη και Τάκη Νικηφορίδη, φρόντισαν να τηρηθούν με επιμέλεια οι αθλητικοί κανονισμοί της κλάσης.

Πολύτιμη ήταν η συμμετοχή του Κέντρου Υγείας Άνδρου, της Ελληνικής Ναυαγοσωστικής Ακαδημίας (ΕΝΑΚ)  για την ασφάλεια των αθλητών τόσο στην ξηρά (διάθεση ασθενοφόρου & ιατρού) όσο και στο θαλάσσιο στίβο (2 ναυαγοσώστες με jet ski) καθώς και της εταιρείας GLARIDIS RENT A BOAT.

Καθοριστική ήταν η προσφορά του Δήμου στην προετοιμασία της παραλιακής ζώνης και του περιβάλλοντος χώρου της έδρας του ομίλου, ώστε να αποκατασταθούν, κατάλληλα για τη διεξαγωγή του αγώνα, οι φυσικές καταστροφές που προκλήθηκαν κατά τη διάρκεια του ιδιαίτερα δύσκολου χειμώνα που προηγήθηκε καθώς και στην παραχώρηση του σκάφους «Καλυψώ»/Πρόγραμμα Life.

Τη διοργάνωση κάλυψε φωτογραφικά ο Δημήτρης Αντωνέλλος καθ’ όλη τη διάρκεια του πρωταθλήματος. Ενώ τις πρώτες δύο μέρες κοντά μας ήταν και ο Γάλλος φωτογράφος Remy Musser.

Ακούραστοι οι μαθητές εθελοντές του Γυμνασίου Λυκείου του Κορθίου, συνέβαλλαν ουσιαστικά στην αρτιότερη διεξαγωγή του πρωταθλήματος, αποκομίζοντας ταυτόχρονα πολύτιμες εμπειρίες.

Η τελετή λήξης των αγώνων πραγματοποιήθηκε σε χαρούμενη και ζεστή ατμόσφαιρα με προσφορά σουμάδας και τοπικών γλυκών.

Την εκδήλωση χαιρέτησε ο αντιπρόεδρος και υπεύθυνος του γραφείου αθλητισμού της Ε.Ι.Ο., κύριος Τέλης Αδαμόπουλος.

Απονεμήθηκαν τιμητικές πλακέτες στο Δήμο Άνδρου & στο τμήμα αθλητισμού της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας, τις οποίες αντίστοιχα παρέλαβαν

ο κύριος Θωμάς Σκαρώνης, Πρόεδρος της Τοπικής κοινότητας Όρμου Κορθίου

και  ο κύριος Τέλης Αδαμόπουλος , Αντιπρόεδρος Ε.Ι.Ο.

H κυρία Λένα Πολίτου, Υπέυθυνη Τουριστικής Επιτροπής Άνδρου, απένειμε τιμητικά διπλώματα σε όλους τους συμμετέχοντες αθλητές και αναμνηστικά διπλώματα στους εθελοντές μαθητές.

Ο ΝΟΚΑ συγχαίρει όλους τους αθλητές και τους ομίλους που συμμετείχαν στον αγώνα. Συγχαίρει όλα τα παιδιά και τις οικογένειές τους για τους στόχους που θέτουν και για την προσπάθεια που καταβάλλουν να βρίσκονται στον υγιή χώρο του ναυταθλητισμού. Εύχεται  καλή  συνέχεια  και παραμένει  αρωγός και υποστηρικτής του αθλήματος της  ιστιοσανίδας που σταθερά  κάνει τη χώρα μας υπερήφανη στις διεθνείς και Ολυμπιακές  διοργανώσεις.

Έχοντας την πεποίθηση ότι ένας τόπος σαν τον Όρμο Κορθίου αποτελεί τον ιδανικό στίβο για την ανάπτυξη του ναυταθλητισμού, ο ΝΟΚΑ  καλεί όλα τα παιδιά να δοκιμάσουν την εμπειρία και την ενασχόληση με ένα άθλημα που μόνο οφέλη μπορεί να τους προσφέρει!

Είναι η πρώτη φορά που το Πρωτάθλημα αυτό πραγματοποιήθηκε εκτός Αττικής  και ο Ναυτικός Όμιλος Κορθίου Άνδρου αποδεικνύει για άλλη μια φορά την ικανότητά του να διοργανώνει μεγάλα αθλητικά γεγονότα στην έδρα του, σε συνέχεια του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Mistral Νέων το 2000, καθώς και των διασυλλογικών αγώνων.

Ελπίζουμε και προσδοκούμε και σε άλλα τέτοια αθλητικά γεγονότα στο μέλλον είτε ως συμμετέχοντες είτε ως διοργανωτές υποστηρίζοντας και υπηρετώντας το αθλητικό ιδεώδες.

Θερμές ευχαριστίες στους χορηγούς: Golden Star Feries, Fast Ferries, ΣΑΡΙΖΑ Α.Ε., Γονέος, εστιατόρια: Λιθοδομή, Sea Satin, ξενοδοχεία: Augustis Suites & Nicolas.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.