Με έναυσμα τον Ναυτικό Όμιλο Άνδρου και τον 48ο ιστιοπλοϊκό αγώνα, εφαλτήριο την προσωπική τους σχέση με τους ανθρώπους του και το νησί, ο Μάριος Φραγκούλης και η Κατερίνα Πολέμη τραγούδησαν μαζί στην Χώρα στις 30 Μαΐου 2015 για την ενίσχυση του Ιδρύματος Σπύρος Μιχ. Πολέμης που από το 1991 βοηθά με κάθε δυνατό τρόπο, άπορα παιδιά που ζουν στην Άνδρο και αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας.

sel-4-mario-and-katerina

Έτσι ο Μάριος Φραγκούλης με special guest την Κατερίνα Πολέμη εκμηδένισαν την απόσταση που ενώνει τη Μεσόγειο με τον νότιο Ατλαντικό και ταξίδεψαν στους κυματισμούς του τάνγκο, σε μια μοναδική βραδιά πάθους και μουσικής μέθεξης. Μαζί με τον Μ. Φραγκούλη στην καλοκαιρινή του περιοδεία το quinteto tangarto σε ένα μουσικό πρόγραμμα όπως piazzola, piovanni, jose-maria cano αλά και η Αγάθη Δημητρούκα στην οποία ανήκε η καλλιτεχνική επιμέλεια της βραδιάς καθώς και οι μεταφράσεις, οι αποδώσεις τραγουδιών στα ισπανικά και ελληνικά, όπως και τα κείμενα της παράστασης.

Η βραδιά ετέθη υπό την αιγίδα του Δήμου Άνδρου.

Κατερίνα Πολέμη: «Άνδρος! Νησί Καρποφόρο

sel-4-polemikaterina

Η σχέση σας με το νησί!

Είμαι μισή Ανδριώτισα, οπότε αυτόματα έχω έναν ιδιαίτερο δεσμό με το νησί. Όταν σκέφτομαι την Άνδρο αμέσως ανακαλώ τις μαγικές στιγμές που μου χάρισε. Χάρη και στους γονείς μου, είμασταν για ένα μήνα ελεύθεροι στα Άχλα, μαζεύοντας ξύλα για να ψήσουμε με τη μαμά και τον αδελφό μου τα ψάρια που ψάρευε ο μπαμπάς. Ακολουθούσε πλύσιμο πιάτων στην άμμο και μετά παρέα, κιθάρα και τραγούδι παλαιών ελληνικών κομματιών.

Ο στόχος της συναυλίας

Η συναυλία είχε ως στόχο να συγκεντρωθούν χρήματα για το Ίδρυμα Μιχάλης Σ. Πολέμης το οποίο βοηθάει άπορα παιδιά της Άνδρου με ιατρικά προβλήματα.

Το κυρίαρχο συναίσθημα πριν και μετά τη συναυλία

Πριν, λίγο άγχος. Μετά, χαρά.

Παλαιότερες εμφανίσεις στην Άνδρο

Έχω συμμετάσχει ως καλεσμένη δύο φορές με το σχήμα Point 2, κάποιες σόλο εμφανίσεις μου και κάποιες αυθόρμητες της στιγμής.

Οι φίλοι που σχεδίασαν

Με μεγάλη εμπιστοσύνη, χαρά, σεβασμό, δουλειά, μεράκι και αγάπη διοργάνωσαν αυτή τη βραδιά που μόνο αν έχεις μπει στο ρόλο τους μπορείς να καταλάβεις τον όγκο δουλειάς μιας τέτοιας συναυλίας και εκδήλωσης. Τους ευχαριστώ όλους για την πρόσκληση συμμετοχής. Μου δόθηκε και η ευκαιρία να γνωρίσω και άλλους καταπληκτικούς μουσικούς που δε γνώριζα.

Ο κόσμος /κοινό που παρακολούθησε-συμμετείχε

Ένοιωσα πως ήταν συγκεντρωμένος και άκουγε με σεβασμό.

Η Άνδρος σαν νησί

Πολύπλευρο. Πλούσιο στη προσφορά του. Καρποφόρο.

Η Άνδρος σαν άνθρωποι

Δύσκολοι, γενναίοι, αλλά και αυθεντικά γενναιόδωροι. Κάποιοι ήταν οι πρώτοι μου (και πολύ σημαντικοί) δάσκαλοι στη μουσική.

Το καλύτερο και το χειρότερο από το διήμερο στο νησί

Το καλύτερο, η φοβερή παρέα και το πως η Άνδρος πάντα μπορεί να μου δώσει αυτό το δώρο της ένωσης με τους ανθρώπους.

Το χειρότερο; Η πολύ υψηλή υγρασία το βράδυ της συναυλίας που δυσκόλεψε εμάς στη σκηνή, και σίγουρα τους φίλους που μας άκουγαν με τόση προσοχή. Στο διάλειμμα κάποιοι σηκώθηκαν και πήγαν μέχρι το σπίτι τους να φέρουν μια ζακέτα και ξαναγύρισαν!… Τι να πω.. Μονάχα, «Ευχαριστούμε!»

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.