Με την παρουσία εκλεκτών καλεσμένων από την Ελλάδα και το εξωτερικό έγιναν τα εγκαίνια της μεγάλης αναδρομικής έκθεσης του αμερικανού σουρεαλιστή ζωγράφου, σκηνοθέτη και φωτογράφου Man Ray στο Μουσείο Γουλανδρή στην Χώρα της Άνδρου. Για άλλη μια φορά το Ίδρυμα  Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή έφερε στο ελληνικό κοινό ένα έργο που μόνο στα μουσεία της Ευρώπης και της Αμερικής μπορεί να δει κανείς και να απολαύσει.

sel-4-man-ray-2

Ψυχή της έκθεσης η Ιστορικός Τέχνης Μαρία Κουτσομάλλη που έβαλε την αισθητική της πινελιά στο στήσιμο των έργων, στον φωτισμό και τον πολυτελέστατο κατάλογο με την καλλιτεχνική συνεργασία του Ανδρέα Γεωργιάδη. Η Μαρία Κουτσομάλλη μέσα σε ένα κλίμα συναισθηματικής φόρτισης μίλησε όπως ήταν φυσικό για το έργο του Man Ray, αλλά και για τον πατέρα της Κυριάκο Κουτσομάλλη που την καμάρωνε δίπλα στο πόντιουμ.

Εκτός από τους αλλοδαπούς καλεσμένους διακρίναμε από ελληνικής πλευράς την Διευθύντρια της Εθνικής Πινακοθήκης Μαρίνα Πλάκα, τον επίτιμο πρόεδρο του Συμβουλείου Επικρατείας Χρήστο Γεραρή, τον Αλέκο Καΐρη, την Ειρήνη Βασιλοπούλου, τον εκπρόσωπο του Ιδρύματος Ζογγολόπουλου, την εκφωνήτρια της ΕΡΤ Ολίνα Ξενοπούλου, το ζεύγος Παναγή και Μαργαρίτας Χαδούλη, τον Γιώργο Παπαστεφάνου, τον Γιώργο Δαρδανό, την Βασιλική Λινού, τον ζεύγος Δελαπόρτα, το ζεύγος Κατζουράκη, τον δήμαρχο της Άνδρου Θεοδόση Σουσούδη και όπως πάντα την αειθαλή Ελένη Γλύκατζη –Αρβελέρ.

sel-4-man-ray-1

Τους φιλότεχνους του Ιδρύματος υποδέχθηκε η πρόεδρος του,  Φλερέτ Καραδόντη –Κατσίκη. Μετά τα εγκαίνια ακολούθησε δεξίωση στο δώμα του μουσείου με πλούσιο μπουφέ από την «Μικρά Αγγλία», όπου στα πηγαδάκια των φιλότεχνων συνεχίστηκαν τα σχόλια για την σημαντική αυτή έκθεση του καλοκαιριού.

Γ.Δ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.