Σε Σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της ΠΝΑ και του Δήμου Άνδρου για  την ”Αντιπλημμυρική Προστασία Άνδρου” προβαίνουν οι εν λόγω φορείς.

Βάσει της Προγραμματικής  Σύμβασης, η Περιφέρεια θα αναλάβει την Χρηματοδότηση του έργου μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΣΑΕΠ 567) (ποσού που φθάνει τα 50.000 ευρώ και  ο Δήμος Άνδρου θα αναθέσει και θα Υλοποιήσει το έργο. Οι εργασίες θα εκτελεστούν στις περιοχές  των ΔΕ Υδρούσας, Κορθίου και Άνδρου  οι οποίες  επλήγησαν από τις εκτεταμένες πυρκαγιές  την περίοδο Σεπτέμβριος – Οκτώβριος 2014.

Ειδικότερα προβλέπονται για την

Ευρύτερη περιοχή ΔΕ Άνδρου,                                                                                                                                                                                                 Καθαρισμός ρεμάτων Βόρης  Αποικίων (Πυθάρα Απατούρια) Παραπορτίου Νειμποργιού Βόρης

Ευρύτερη περιοχή Υδρούσας

Καθαρισμοί ρεμάτων στη θέση  «Παπαδάκη»   «Γήπεδο» Στιβάρι, Αγία Μαρίνα, Ατένι ,

Άνω Γαυρίου, Κάτω Αγίου Πέτρου

Ευρύτερη περιοχή Κορθίου

Καθαρισμοί  ρεμάτων Μπαξέδες Καππαριανός Ποταμός ,  Γκαλαγκά , Αηδονιάτικος,

Φουάση,  Ρογιανός Ποταμός

Εργασίες καθαρισμού όπως  εκριζώσεις και εκθαμνώσεις  ξερής βλάστησης, σπάρτων, θάμνων   ανάντι και κατάντι  του οδοστρώματος και στις ημιονικές οδούς (ιδιαίτερα στα σημεία που το ύψος  των συγκεκριμένων φυτών είναι υψηλό),  απομάκρυνση  ξερών κλαδιών και χόρτων   από τα χαντάκια  και μεταφορά τους σε  νόμιμο χώρο εναπόθεσης που θα υποδείξει ο Δήμος Άνδρου.

Κλαδονομή ατόμων  δασικής βλάστησης με απαιτούμενη επίβλεψη και αδειοδότηση από το Δασονομείο.

Απομάκρυνση  των προϊόντων καθαρισμού για την αποφυγή δημιουργίας  εστιών ανάφλεξης.

Μεταφορά  σε νόμιμο χώρο εναπόθεσης που θα υποδειχθεί από το Δήμο Άνδρου

Το έργο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων ΣΑΕΠ 567 και είναι εγγεγραμμένο στο Τεχνικό Πρόγραμμα της ΠΕ Κυκλάδων της ΠΝΑ (Πιν 3. α.α. 12.2) με τίτλο «Έργα Αντιπλημμυρικής Προστασίας Άνδρου»,  από  τον Ειδικό Φορέα 071 ΚΑΕ 9479στ20 του Προϋπολογισμού της ΠΝΑ της ΠΕ Κυκλάδων ΟΕ 2015.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.