Αποκατάσταση ΧΑΔΑ από ΠΝΑ εν αναμονή του ΚΑΣ.

«Το θέμα της έγκρισης της μελέτης αποκατάστασης του χώρου της χωματερής, στη Σταυροπέδα, απασχόλησε το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο, κατά τη συνεδρίασή του της 16ης Σεπτεμβρίου 2015.

Στη συνεδρίαση του ΚΑΣ παραβρέθηκε ο δήμαρχος Άνδρου, Θ. Σουσούδης, ο οποίος απάντησε στις πολλές ερωτήσεις που του τέθηκαν από όλα σχεδόν τα μέλη (18) του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου, καθώς και από την Γενική Γραμματέα του υπουργείου Πολιτισμού, σχετικά με την πρόοδο στην διαχείριση των απορριμμάτων του νησιού, σχετικά με την αναγκαιότητα παραμονής του δεματοποιητή, σχετικά με την μελέτη χωροθέτησης ΧΥΤΥ και φυσικά σχετικά με την αναγκαιότητα αποκατάστασης του ΧΑΔΑ (σκουπιδότοπου).
Ο δήμαρχος ενημέρωσε τα μέλη του ΚΑΣ για την έγκριση της μελέτης και των τευχών δημοπράτησης του έργου από τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γ. Χατζημάρκο στις αρχές του μήνα (3 Σεπτεμβρίου), με την υποσημείωση της εκκρεμότητας, που αφορούσε στο υπουργείο Πολιτισμού.
Αυτό σημαίνει πως αν το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο γνωμοδοτήσει θετικά, τα έργα αποκατάστασης του χώρου μπορούν να ξεκινήσουν άμεσα.
Από πλευράς Δήμου Άνδρου, ο κ. Σουσούδης εκφράζει την αισιοδοξία του, για θετική γνωμοδότηση, ωστόσο αναμένεται η επίσημη ενημέρωση από τη γραμματεία του ΚΑΣ, για να ξεκινήσει η διαδικασία δημοπράτησης του έργου.

Για την αποκατάσταση του ΧΑΔΑ στη Σταυροπέδα έχει δεσμευτεί ποσό 1.267.000 ευρώ, ενώ τα τεύχη δημοπράτησης εγκρίθηκαν από τον Περιφερειάρχη στο πλαίσιο του επικαιροποιημένου Περιφερειακού Σχεδίου Διαχείρισης Αποβλήτων (ΠΕΣΔΑ) της Π. Ν. Α.

Αξίζει να επισημανθεί ότι καταβλήθηκαν μεγάλες προσπάθειες από την τεχνική υπηρεσία του Δήμου για την ολοκλήρωση της μελέτης και των τευχών δημοπράτησης μέσα σε ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα, προκειμένου να ενταχθεί το έργο υπό χρηματοδότηση και να εκτελεσθεί. Ταυτόχρονα έγιναν διαρκείς παρεμβάσεις του δημάρχου και συνεργατών του, προς το υπουργείο Πολιτισμού, ώστε να ξεμπλοκαριστεί η υπόθεση της αποκατάστασης και  να προχωρήσει αυτό το έργο πνοής για την περιοχή.
Ο Δήμος Άνδρου ευχαριστεί την διαχειριστική αρχή της Σύρου, την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου και τον Περιφερειάρχη κ. Χατζημάρκο, που ενέταξαν το έργο σε Ευρωπαϊκή χρηματοδότηση. Πρόκειται για ένα έργο που –εκτός των άλλων- θα αναδείξει και τον σπουδαίο αρχαιολογικό χώρο του Στρόφιλα».

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.