Η άλλη Άνδρος, η άλλη Ελλάδα! Η ελπίδα μένει ακόμη εδώ…

3ος παγκοσμίως ο Αντώνης Βαλμάς

sel-1-valmas

1η  στην Ευρώπη η Δέσποινα Μαλταμπέ

sel-1-maltabe

2ος στην Ευρώπη ο Λεωνίδας Τσορτανίδης

sel-1-tsortanidis

3ος παγκοσμίως ο Αντώνης Βαλμάς

Την ελληνική σημαία στην πόλη Magelang της Ιάβας στην Ινδονησία σήκωσε ο Αντώνης Βαλμάς του Μιχάλη και της Ευτυχίας καθώς η 5 μελής ομάδα που συμμετείχε κέρδισε το 3ο μετάλλιο στην Διεθνή Ολυμπιάδα Αστρονομίας και Αστροφυσικής το χρονικό διάστημα 27 Ιουλίου έως 4 Αυγούστου 2015. Συγκεκριμένα:

«Η Διεθνής Ολυμπιάδα Αστρονομίας και Αστροφυσικής (IOAA) είναι ετήσιος διαγωνισμός στην αστρονομία και στην αστροφυσική για μαθητές Λυκείου. Είναι μέρος της Διεθνούς Μαθητικής Ολυμπιάδας Επιστημών. Οι μαθητές προετοιμάζονται από πανεπιστημιακά βιβλία και το επίπεδο είναι υψηλό. Η εξέταση περιλαμβάνει 4 μέρη: 1.Θεωρητική εξέταση διάρκειας 5 ωρών. 2.Εξέταση ανάλυσης δεδομένων διάρκειας 4 ωρών. 3.Πρατηρησιακή εξέταση. 4.Ομαδική εξέταση για κάθε εθνική ομάδα. Η Ολυμπιάδα αυτή ήταν η 9η, η πρώτη έγινε το 2007. Κάθε χώρα στέλνει 5 μαθητές άλλα κάποιες στέλνουν 10 δηλαδή δυο ομάδες μαθητών. Συνολικά φέτος πήραν μέρος 41 χώρες και διαγωνίστηκαν 318 μαθητές.

Ο διαγωνισμός έγινε στην πόλη Magelang της κεντρικής Ιάβας στην Ινδονησία και έλαβε χώρα μεταξύ 26/7 και 4/8. Η Ελληνική αποστολή αποτελείτο από 5 μαθητές και τρεις συνοδούς οι οποίοι ταξίδεψαν μέσω Άμστερνταμ, Κουάλα Λουμπούρ και Τζακάρτας για να φτάσουν στο Magelang μετά από 28 ώρες ταξίδι.

Για τον λόγο αυτό ο Αντώνης αρνήθηκε μια προσφορά που είχε για μια εβδομάδα εκπαίδευση στο Huntsville Alabama κέντρο εκπαίδευσης της NASA, καθόσον έγινε ακριβώς την προηγούμενη βδομάδα και θα ήταν πολύ κουρασμένος για το ταξίδι αυτό.

Ο Αντώνης κέρδισε την θέση στην ελληνική αποστολή μετά από 4 εξεταστικές αναμετρήσεις φέτος στον πανελλήνιο διαγωνισμό αστροφυσικής. Τον διαγωνισμό τον διοργανώνει η Εταιρία Αστρονομίας και Διαστήματος που εδρεύει στον Βόλο, μέλη της οποίας είναι οι διοργανωτές και επικεφαλής των ελληνικών αποστολών. Η Εταιρία Αστρονομίας πραγματοποιεί όλη την προετοιμασία των μαθητών για την Ολυμπιάδα. Τα έξοδα της μετάβασης ανέλαβε το ίδρυμα Ωνάση, ενώ τα έξοδα παραμονής η χώρα φιλοξενίας των αγώνων.

Ας σημειωθεί ότι στους πανελλήνιους διαγωνισμούς Αστροφυσικής ο Αντώνης έχει κερδίσει δύο πρώτα βραβεία ενώ τα θέματα της φετινής χρονιάς ήταν πολύ απαιτητικά. Αν αναλογιστεί κανείς ότι ο πρώτος βάσει του οποίου κρίθηκαν και βαθμολογήθηκαν οι υπόλοιποι έλυσε το 75% των προβλημάτων. Σε προηγούμενες χρονιές τα ποσοστά επιτυχίας των πρώτων κυμαινόταν στο 90 με 95%. Γενικότερα ο Αντώνης δεν λέει όχι σε διάφορους πανελλήνιους διαγωνισμούς. Πέρυσι σε έναν άλλο διαγωνισμό της Μαθηματικής Εταιρίας κέρδισε τρίτο βραβείο. Παράλληλα έχει συμμετάσχει σε διαγωνισμούς της Ένωση Ελλήνων Φυσικών με διακρίσεις.»

1η  στην Ευρώπη η Δέσποινα Μαλταμπέ

Στην πόλη Λεϊρία της Πορτογαλίας πραγματοποιήθηκε το δεύτερο γκρουπ του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος συλλόγων εφήβων- νεανίδων με τη συμμετοχή δύο ελληνικών ομάδων. Στους εφήβους η Ελλάδα εκπροσωπήθηκε από την ομάδα του ΣΑΚΑ και συγκεντρώνοντας 76 βαθμούς κατέλαβε την 8η θέση ανάμεσα σε 11 ομάδες από την Δανία, την Εσθονία, τη Φινλανδία, την Ιρλανδία, το Ισραήλ, την Ιταλία, το Μαυροβούνιο, την Ολλανδία, τη Σλοβακία και Σερβία. Στις νεάνιδες πήραν μέρος ομάδες από την Εσθονία, τη Φινλανδία, την Ιρλανδία, την Ολλανδία, την Πορτογαλία, την Ελβετία και τη Σερβία και τα κορίτσια του συλλόγου Αμεινίας Μεσογείων με 58 βαθμούς πήραν την 6η θέση. Από τον σύλλογο Αμεινίας Μεσογείων 1η στο ύψος η Δέσποινα Μαλταμπέ και 3η στο τριπλούν Δέσποινα Μαλταμπέ 10.95μ.

2ος στην Ευρώπη ο Λεωνίδας Τσορτανίδης

2ος στην Ευρώπη στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα Wind Surfing στην κατηγορία του ήρθε ο Λεωνίδας Τσορτανίδης από το Κόρθι που κράτησε στο βάθρο για 2η χρονιά την ελληνική σημαία στους πανευρωπαϊκούς αγώνες της Λετονίας. Στόχος του οι Ολυμπιακοί Αγώνες.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.