sel-1-tsortanidis-1sel-1-tsortanidis-2

Παγκόσμιος πρωταθλητής, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Techno 293, στην κατηγορία U15 (κάτω των 15 ετών), αναδείχτηκε ο Λεωνίδας Τσορτανίδης, αθλητής του Ναυτικού Ομίλου Άνδρου. Οι αγώνες πραγματοποιήθηκαν στο Κάλιαρι της Σαρδηνίας, με τη συμμετοχή αθλητών από όλο τον κόσμο και διήρκεσαν έξι μέρες. Στη 2η και 3η θέση τερμάτισαν δυο αθλητές από τη Γαλλίας, ενώ τέταρτος ήταν ένας ακόμη Έλληνας, ο Χαράλαμπος Κόγκας. Αξίζει να σημειωθεί πως στην 8η θέση τερμάτισε ο μικρότερος αδελφός του παγκόσμιου πρωταθλητή, Πέτρος Τσορτανίδης!

Ο γεννημένος το 2001 παγκόσμιος πρωταθλητής ήταν σταθερότατος σε όλη τη διάρκεια των αγώνων. Στην κορυφή της κατάταξης πέρασε την προτελευταία μέρα και παρέμεινε εκεί μέχρι το φινάλε, δίνοντας συγκλονιστικές «μάχες» με τους δυο Γάλλους αθλητές, που τον ακολουθούσαν.

Ο Λεωνίδας Τσορτανίδης μόνιμα στην Άνδρο και φοιτά στο Γυμνάσιο Κορθίου. Θεωρείται εξαιρετικό ταλέντο, που έχει όλα τα φόντα να γράψει τη δική του ιστορία στο άθλημα.

Με τους Λεωνίδα και Πέτρο ο Ναυτικός Όμιλος Άνδρου έχ ει την τιμή και την χαρά να «έχει» στους αθλητές του 2 παγκόσμιους πρωταθλητές.Προπονητής και των δύο αθλητών ο εκ Κορθίου Γιώργος Φράγκος.

Φθάνοντας στο αεροδρόμιο της Αθήνας «Ελ. Βενιζέλος» την Κυριακή 1η Νοεμβρίου 2015 οι αθλητές μας και ο προπονητής τους προέβησαν στις ακόλουθες δηλώσεις:

Λεωνίδας Τσορτανίδης: «Πέρσι αγωνίστηκα στο παγκόσμιο της Γαλλίας χωρίς τον προπονητή
μου και τερμάτισα 5ος. Φέτος με το Γιώργο το Φράγκο δίπλα μου, ανεβήκαμε στο πρώτο σκαλί του βάθρου. Πίστεψα σε αυτή τη νίκη και την πέτυχα. Ευχαριστώ τον Όμιλό μου ,τον προπονητή μου και την οικογένεια μου που είναι δίπλα μου».
Πέτρος Τσορτανίδης: «Είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι 8ος παγκόσμιος πρωταθλητής. Πιστεύω του χρόνου να πάω ακόμα καλύτερα. Νιώθω πολύ τυχερός που έχω προπονητή το Γιώργο το Φράγκο και που ανήκω στο Ν.Ο.ΑΝΔΡΟΥ.

sel-9-tsortanidis-4

Γιώργος Φράγκος: «Μετά από 12 δύσκολες κούρσες καταφέραμε να ακούσουμε τον Εθνικό μας ύμνο στο Παγκόσμιο Παίδων που διεξάχθηκε στο Κάλιαρι της Σαρδηνίας χάρη στον Λεωνίδα Τσορτανίδη που κατέκτησε την 1η θέση! Λόγω ενός τραυματισμού του Λεωνίδα ξεκινήσαμε από την 12η θέση , συνεχίσαμε στην 9η, μετά στην 4η και στην 1η στις τελευταίες δυο μέρες! Ο Λεωνίδας απέδειξε ότι είναι σταθερός αθλητής σε όλες τις συνθήκες, δυνατό και λίγο αέρα.

Πολλή καλή εμφάνιση πραγματοποίησε ο ενός χρόνου μικρότερος αδερφός του Λεωνίδα, Πέτρος Τσορτανίδης, που κατέκτησε την 8η θέση.

Θέλω να ευχαριστήσω τον Ναυτικό Όμιλο Άνδρου που πίστεψε στην προσπάθεια μας και χρηματοδότησε την αποστολή καθώς και τον Δημήτρη Τσορτανίδη, πατέρα των παιδιών και αφανή ήρωα, που ήταν παρών καθ’ όλη τη διάρκεια των αγώνων και η βοήθεια του ήταν καταλυτική στο αποτέλεσμα.

Τους 2 παγκόσμιους πρωταθλητές καλωσόρισαν το βράδυ της Κυριακής 1.11.2015 στην Άνδρο ο Δήμαρχος Θ. Σουσούδης και μέλη του Δ. Σ. Ο έφορος Τριγώνων Γ. Καραουλάνης με τους προπονητές του ΝΟΑ Β. Σταμούλη και Π. Παπαστεφάνου με τους αθλητές του Ομίλου καθώς και πλήθος Ανδριωτών από ολόκληρο το νησί.

Την  Δευτέρα 2.11.2015 τους πρωταθλητές επισκέφθηκε στο Κόρθι η αντιπρόεδρος του ΝΟΑ κ. Ι. Χαλά μεταφέροντας τα συγχαρητήρια και τις ευχές του προέδρου Λ. Πολέμη και όλων των μελών του Δ. Σ. του ΝΟΑ στους Λεωνίδα και Πέτρο αλλά και στην οικογένειά τους .

Λεωνίδας και Πέτρος Τσορτανίδης: Μετά την παγκόσμια επιτυχία…

Οι μαθητές, οι αθλητές

Λεωνίδας: Μαθητής της Γ΄ Γυμνασίου στο Γυμνάσιο Λ/Τ Κορθίου. Αποφοίτησε από τη Β΄ Γυμνασίου με γενικό βαθμό 19,6.

Αθλητής  ιστιοσανίδας από το 2011, με 5 συνεχόμενα Πανελλήνια Πρωταθλήματα στην κατηγορία του, σε  όλους τους διασυλλογικούς αγώνες 1ος  νικητής. 1ος στο Athens Eyrolymp Week 2015. Δύο αργυρά  Ευρωπαϊκά μετάλλια (2014 Ιταλία, 2015 Λετονία) και πρόσφατα Παγκόσμιος Πρωταθλητής στη Σαρδηνία.

Πέτρος: Μαθητής της Β΄ Γυμνασίου στο ίδιο Γυμνάσιο. Αποφοίτησε από την Α΄ Γυμνασίου με γενικό βαθμό 19,5.

Αθλητής ιστιοσανίδας από το 2012, με μία 3η  θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα του 2013, 12 φορές στο βάθρο των διασυλλογικών αγώνων σε 2η και 3η θέση, λόγω Λεωνίδα, 3ος στο Athens Eurolypm Week 2015, δύο συμμετοχές σε Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα (2014 -52ος, 2015 -40ος ) και 8ος στο πρόσφατο Παγκόσμιο.

Η επόμενη μέρα

Η επόμενη μέρα μας βρήκε εξαντλημένους σωματικά και πολύ δυνατούς ψυχικά, χωρίς να έχουμε ακόμα συνειδητοποιήσει τι έχουμε πετύχει.

Τύχαμε μίας πολύ θερμής υποδοχής σε λιμάνι και Κόρθι, από τις τοπικές αρχές, τον Όμιλό μας και τους συντοπίτες μας.

Τα συναισθήματα γονέων και αδελφών

Το συναίσθημα της  χαράς και της  περηφάνειας  ήταν πολύ έντονο τις επόμενες ημέρες από την πλευρά της οικογένειάς μας.

Επίσης  οι γονείς μας ένιωσαν  πολύ  δικαιωμένοι από το αποτέλεσμα αυτό , διότι πιστεύουν και στους δυο μας και μας στηρίζουν με κάθε τρόπο όλα αυτά τα χρόνια. Ειδικά για την περίπτωση του Πέτρου, η χαρά ήταν ακόμα μεγαλύτερη, καθώς  το έργο του είναι πολύ δυσκολότερο και αθλητικά και ψυχολογικά, επειδή έχει να συναγωνιστεί τον μεγαλύτερο αδερφό του, που κατά κάποιο τρόπο ήταν ήδη αναγνωρισμένος σαν αξία.

Οι φίλοι

Οι φίλοι μας όπως ήταν αναμενόμενο πανηγύρισαν μαζί μας, ενώ  μας έδωσαν απλόχερα τις ευχές και την αγάπη τους.

Η αντιμετώπιση του σπιτιού και του κόσμου

Η οικογένειά μας, μετά τις πρώτες ημέρες που επικράτησε έντονη ευφορία, έχει επανέλθει σε φυσιολογικούς ρυθμούς και αντιδράσεις , ενώ παράλληλα συζητάμε για το μέλλον και προσπαθούν να μας βοηθήσουν να διαχειριστούμε σωστά και με σύνεση αυτή την επιτυχία,να κρατήσουμε χαμηλούς τόνους και μετά την ξεκούραση μας που θα διαρκέσει ένα μήνα, να συνεχίσουμε την προπόνησή μας, σαν να μην έχει συμβεί τίποτα.

Ο κόσμος από την άλλη είναι ιδιαίτερα εκδηλωτικός απέναντί μας, δεχόμαστε συνέχεια συγχαρητήρια και ευχές και νομίζω ότι μας έχουν μάθει πλέον στην Άνδρο και πολλοί άνθρωποι που εμείς δεν τους γνωρίζουμε προσωπικά.

Ο αγώνας, οι ελπίδες, η αγωνία, το παγκόσμιο!!!

Οι αγώνες ιστιοπλοΐας έχουν μία απίστευτη ομορφιά που δεν περιγράφεται. Μόνο εάν συμμετέχεις το καταλαβαίνεις.

Η προπόνησή μας είναι πολύ σκληρή και συνεχόμενη, με την ελπίδα να γίνουμε καλύτεροι και στο νερό, αλλά και έξω από αυτό.

Η προσμονή και η αγωνία πριν και κατά τη διάρκεια, ιδίως σε μεγάλους αγώνες, είναι πολύ μεγάλη.  Υπάρχει άγχος και ανησυχία, εάν θα πάνε όλα καλά, γιατί στο αγώνισμα μας επηρεάζουν και  εξωτερικοί και αστάθμητοι  παράγοντες, που συχνά δε μπορείς να προβλέψεις. Η αγωνία επίσης του να είσαι υγιής είναι έντονη, καθώς είναι απαραίτητη για την επιτυχία.

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα αυτό το βιώσαμε πολύ έντονα, διότι είχε ψηλό επίπεδο, πολύ μεγάλο ανταγωνισμό και πολύ άγχος ,γιατί ο Λεωνίδας υπέφερε από ένα τραυματισμό στην ωμοπλάτη, ο οποίος ήταν έντονος και πίεζε την ψυχολογία. Στο τέλος όμως επικράτησε η χαρά, η ευτυχία και η ικανοποίηση της νίκης και για τους δυο μας.

Εκτός από τον προπονητή μας και τον πατέρα μας, που είναι και γυμναστής μας, μας βοήθησε πολύ η παρουσία δύο πολύ καλών φίλων από την Άνδρο, του Αλέξανδρου και του Βασίλη, οι οποίοι συνδύασαν τις διακοπές τους και  ήταν δίπλα μας κι έτσι νιώθαμε ότι βρισκόμαστε σε πολύ οικείο περιβάλλον και όχι γενικά κάπου στο εξωτερικό. Αλλά και η φίλη μας η Αλεξάνδρα η οποία συνόδεψε τον Λεωνίδα δύο εβδομάδες πριν τους αγώνες, για προετοιμασία στο Κάλιαρι βοήθησε πολύ, γιατί νιώθαμε ακόμα έναν άνθρωπο να έχει κοινό στόχο και αγωνία με εμάς. Τελικά αποδείχτηκε ότι σε αυτό το ταξίδι ήμασταν  μια ομάδα πολύ μεγαλύτερη από αυτή που ο κόσμος ήξερε.  Αλλά τίποτα από όλα αυτά δεν θα είχε συμβεί, εάν δεν είχαμε τη βοήθεια του Ομίλου μας, του Ν.Ο.ΑΝΔΡΟΥ.

Στον Γιώργο το Φράγκο και στον Ν.Ο.ΑΝΔΡΟΥ αφιερώνουμε τη νίκη μας».

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.