Προς λύση οδεύει το θέμα που δημιουργήθηκε με τα μεγάλα κενά καθηγητών, στο Εμπειρίκειο Γυμνάσιο Άνδρου αλλά και σε διάφορα μέρη της χώρας μας. Συγκεκριμένα, θα καλυφθούν άμεσα οι κενές θέσεις φιλόλογων, μαθηματικού και αγγλικών, ενώ τα κενά στα μαθήματα γαλλικών, πληροφορικής και καλλιτεχνικών θα καλυφθούν από καθηγητές του Γυμνασίου Γαυρίου.

Τα μεγάλα κενά στο Εμπειρίκειο Γυμνάσιο οδήγησαν σε κινητοποίηση γονέων και μαθητών, η οποία έγινε το πρωί της Πέμπτης, 5 Νοεμβρίου, και σημείωσε μεγάλη επιτυχία.  Γονείς και μαθητές έκλεισαν τον κεντρικό δρόμο έξω από το Γυμνάσιο από τις 7.30 μέχρι τις 9.30. Η διαμαρτυρία είχε προειδοποιητικό χαρακτήρα, γι΄ αυτό και την επόμενη τα μαθήματα έγιναν κανονικά.
Στη συνέχεια, οι μαθητές έκαναν πορεία στην αγορά με το σύνθημα “θέλουμε παιδεία και όχι αδιαφορία” και επισκέφθηκαν το δημαρχείο, όπου τα δέχτηκε ο Δήμαρχος, δίνοντας την υπόσχεση μιας νέας παρέμβασης στους αρμοδίους. Τέλος, οι μαθητές επισκέφθηκαν και το επαρχείο.
Εκ μέρους του Συλλόγου γονέων, η Πρόεδρος κ. Κατερίνα Σουσούδη Παλαιοκρασσά, δήλωσε: “Καταννοούμε απόλυτα τις δυσκολίες, αλλά δεν θα σταματήσουμε αν δεν έρθουν στο Εμπειρίκειο όλοι οι καθηγητές. Διεκδικούμε ίσα δικαιώματα στη μάθηση για τα παιδιά μας. Ζούμε σε ένα νησί δύο ώρες από την Αθήνα και βιώνουμε όλο και εντονότερα τον αποκλεισμό και την ερημοποίηση. Η γνώση είναι το μόνο εφόδιο που μπορούμε να δώσουμε στα παιδιά μας για να ορθώσουν το ανάστημά τους στην Ελλάδα της κρίσης”.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.