Ένα φορτηγό τύπου βαν γεμάτο τρόφιμα, ένα φορτηγό γεμάτο ανθρωπιά έρχεται από την Σύρο στην Άνδρο αναδεικνύοντας ότι σε χαλεπούς καιρούς η αγάπη περισσεύει. Ο Γ. Βάλβης περιγράφει την αποστολή του στην συνεργάτιδα της «Ανδριακής» Γ. Α. Χ.

Ποιοι είστε και τι ακριβώς κάνετε;

Λέγομαι Γιώργος Βάλβης. Είμαι πρόεδρος και ιδρυτής από το 1998 της περιφερειακής Ένωσης Απόρων Ατόμων, Μελών Πολυτέκνων και Τριτέκνων Οικογενειών. Η ένωση έχει παραρτήματα στο Ν. Αιγαίο επιτελεί κοινωνικό φιλανθρωπικό μη κερδοσκοπικό έργο πάντα για τον συνάνθρωπο, τις ευπαθείς οικογένειες και όσους έχουν ανάγκη.

Με τι κίνητρο επιλέξατε την Άνδρο;

Ξεκινήσαμε να μεταβούμε στην Άνδρο με τις γνωριμίες του τότε Έπαρχου και Νομαρχιακού Συμβούλου κ. Γιάννη Μαλταμπέ από το 2005. Είχαμε γνωριστεί σε ένα νομαρχιακό συμβούλιο και μαθαίνοντας την δράση μας, μας ζήτησε να επισκεπτόμαστε και την Άνδρο με τα προγράμματα κοινωνικής μέριμνας. Του ζητήσαμε ενημέρωση βάσει των στοιχείων από την κοινωνική λειτουργό για τον αριθμό των ευπαθών ατόμων στον νησί.

Τι αντιμετωπίζετε;

Τα προβλήματα είναι πολλά και δεν υπάρχει βοήθεια από την Αυτοδιοίκηση Α και Β βαθμού.

Οικονομική ενίσχυση και βοήθεια έχουμε μόνο από τα μέλη της Ένωσης.

Κάθε πότε ερχόσαστε στο νησί;

Το νησί επισκεπτόμαστε δύο φορές τον χρόνο ενώ παλαιότερα 4. Οι επισκέψεις μειώθηκαν λόγω οικονομικών δυσχερειών και σε αυτό το σημείο οφείλουμε να ευχαριστήσουμε την κ.  Μαργαρίτα Μαλταμπέ μέλος της ενώσεως η οποία μας φιλοξενεί. Τώρα μόλις υλοποιήσαμε πρόγραμμα σε 50 οικογένειες στο νησί και ευελπιστούμε ότι θα έρθουμε μετά τα Χριστούγεννα ξανά για τις υπόλοιπες 50 οικογένειες που αντιμετωπίζουνε πρόβλημα.

Συνεργάζεσθε με ιδιώτες και φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης;

Συνεργαζόμαστε με (1) τμήμα εθελοντών Καλών Σαμαρειτών εκτάκτων αναγκών (2) Φιλανθρωπικό Σύλλογο Αποικίων (3)Ιερά Μητρόπολη Σύρου σε θέματα παρέμβασης (4) Κοινωνικό Φαρμακείο. Από φορείς τοπικής αυτοδιοίκησης στην Σύρο δεν υπάρχει βοήθεια και στην Άνδρο δεν έχουμε ούτε από την απερχόμενη και ούτε από την νυν δημοτική αρχή.

Ποιος είναι ο στόχος σας;

Ο στόχος μας είναι να βοηθάμε τον κόσμο από τις αμυδρές συνδρομές των μελών και από υλική βοήθεια σε τρόφιμα, ρουχισμό και ενημέρωση σε προγράμματα ώστε να μπορούν να ενταχτούν σε εργασία η σε επιδοτούμενο σεμινάριο.

Γ. Α. Χ.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.