artisan-6

Στόχος η εικαστική αφύπνιση και συμμετοχή, όχι μόνο κατοίκων, αλλά και επισκεπτών. Στο ενεργητικό της περιλαμβάνονται εικαστικές παρεμβάσεις μικρής και μεγάλης κλίμακας σε δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους, οργάνωση εκθέσεων, καθώς επίσης σχεδιάσεις κουστουμιών για θέατρο, μόδα και χορό. Είναι προφανές ότι κίνητρο της εγκατάστασης αποτέλεσε, μεταξύ και άλλων, το υψηλό πολιτιστικό επίπεδο του νησιού μας, με τα μουσεία και τις λοιπές ετήσιες εικαστικές εκδηλώσεις.

Φέτος και συγκεκριμένα το δεύτερο 15θήμερο του Ιουλίου, πραγματοποιήθηκε η πρώτη έκθεση της ομάδας Andros Artisans σε χώρους του Εμπειρικείου Γυμνασίου, του Εμπειρικείου Γηροκομείου και του Ξενοδοχείου Νίκη, που μάλιστα είχε κάποιο μαζικό χαρακτήρα. Πρόκειται για μια καινοτομία με παρουσίαση σε ετερόκλιτους χώρους. Έχει σημασία χώροι, που έχουν κατά καιρούς συνδυαστεί με διαφορετικές αναμνήσεις, συναισθήματα ή αναψυχή, να είναι κάποτε επισκέψιμοι για εικαστική αναζήτηση και φαντασία. Μια αφήγηση, που ο κάθε καλλιτέχνης επιλέγει από την προσωπική του διαδρομή να μοιραστεί με το κοινό. Ένας περίπατος με πολυδιάστατες εικόνες και χρωματιστά λόγια, που αποκαλύπτουν την κάθε ιστορία.

Από την ομάδα παρουσίασαν δημιουργίες τους στην αίθουσα του Εμπειρικείου Γυμνασίου, αλφαβητικά, οι Βούλγαρη Μαρία, Καμπάνη Μόση, Μήλα Αμαλία, Μηλαίου Δήμητρα, Παντζόπουλος Νίκος, Ραϊση-Μανάλη Χριστίνα και ο γράφων.

Ο στόχος επιτεύχθηκε στο έπακρον. Οι συμμετοχές των καλλιτεχνών και τα έργα των εκπαιδευομένων της ιστορίας τέχνης του Κέντρου «δια βίου μάθησης» ήταν μοναδικές, έτσι ώστε απέσπασαν συγκινητικά σχόλια από όσους επισκέφθηκαν την έκθεση, ακόμα και από τους περισσότερο ειδικούς!

Μετά την πρώτη επιτυχή εμφάνιση, είναι επόμενο ότι η πολιτιστική και εικαστική προσπάθεια των Andros Artisans θα συνεχιστεί, με στόχο τη διεύρυνση και τις μεγαλύτερες συμμετοχές.

Αυγουστής Μπἀλκας

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.