Ενθαρρυντικά τα μηνύματα από τα δυο τριήμερα για την τουριστική κίνηση στην Άνδρο!

Αν, όπως λένε, «η καλή ημέρα από το πρωί φαίνεται», τα πρώτα δείγματα για την φετινή τουριστική κίνηση στην Άνδρο δείχνουν ενθαρρυντικά. Παρά τον άσχημο καιρό και το απαγορευτικό στον απόπλου των πλοίων, παραμονές του τριημέρου της 25ης Μαρτίου, τα χαμόγελα δεν έλειψαν από τους επαγγελματίες του νησιού. Περισσότεροι από 2.000 επιβάτες επέλεξαν την Άνδρο για να περάσουν λίγα 24ωρα ξεκούρασης και καθώς παρόμοια εικόνα υπήρξε το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας (όπου επίσης οι καιρικές συνθήκες δεν ήταν καλές), δημιουργήθηκε εύλογα η ελπίδα πως η φετινή θα είναι μια καλή χρονιά τουριστικά.

Στο κλίμα αισιοδοξίας βοηθούν και οι πληροφορίες που έρχονται και αφορούν τόσο τις μεγάλες εκδηλώσεις του καλοκαιριού (έκθεση Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης, έκθεση Ιδρύματος Κυδωνιέως, Διεθνές Φεστιβάλ, αλλά και πολλά άλλα), όσο και την προσπάθεια επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου. Είναι χαρακτηριστικό ότι το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος (20 Ιουνίου) προγραμματίζονται πολλές εκδηλώσεις, ενώ το Ίδρυμα Γουλανδρή θα εγκαινιάσει φέτος μια εβδομάδα νωρίτερα την έκθεση στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης και το Διεθνές Φεστιβάλ θα διαρκέσει σχεδόν δυο μήνες!

Σε όλα αυτά θα πρέπει να αναφέρει κανείς και τη στοχευμένη καμπάνια που ξεκίνησε ο Δήμος Άνδρου, σε συνεργασία με τους επαγγελματίες του νησιού, ενόψει του Πάσχα με διαφημιστικά έντυπα, εκδηλώσεις, αλλά και προωθητικές ενέργειες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

sel-12-event_superferry_n sel-12-event-theologos_n

Συγκεκριμένα, στο απογευματινό δρομολόγιο του «Θεολόγος», την Πέμπτη 24 Μαρτίου, αλλά και στο πρωϊνό του «Superferry ΙΙ», την Παρασκευή 25 του μήνα, κορίτσια από την Άνδρο μοίρασαν στους επιβάτες κεράσματα (καλτσούνια, παστέλι, ρακί), αλλά και καλαίσθητα φυλλάδια που είχε τυπώσει ο Δήμος, στα οποία γινόταν αναφορά στα ανδριώτικα ήθη και έθιμα, κατά τις Άγιες μέρες του Πάσχα. Με τίτλο «Το Πάσχα στην Άνδρο είναι ξεχωριστό, ελάτε να το απολαύσουμε μαζί», το φυλλάδιο περιλάμβανε πληροφορίες για τον λαμπριάτη, τα μάσκουλα, τα τσούνια, το στόλισμα των επιταφίων, τη γιορτή λεμονιού.

Είναι η πρώτη φορά που γίνεται μια τέτοια καμπάνια και τόσο ο Δήμος Άνδρου που την εμπνεύστηκε, όσο και οι επαγγελματίες που βοήθησαν στην υλοποίησή της προσφέροντας τα κεράσματα, ευελπιστούν να αποδώσει.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.