kethea2_nkethea1_n

Ο Δήμος Άνδρου, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, το Κέντρο Πρόληψης «Θησέας Κυκλάδων», σε συνεργασία με τον ΟΚΑΝΑ και το ΚΕΘΕΑ ΣΤΡΟΦΗ «πρόγραμμα θεραπείας για έφηβους/νεαρούς ενήλικες χρήστες ουσιών και τις οικογένειές τους», συνδιοργάνωσαν για μια σχεδόν εβδομάδα στην Άνδρο παρέμβαση ενημέρωσης/ευαισθητοποίησης τόσο για τους μαθητές, όσο και για τους γονείς, αλλά και για όποιον επιθυμούσε να την παρακολουθήσει.

Το θέμα τεράστιο, το ενδιαφέρον μεγάλο. Η προσέγγιση του προβλήματος των ναρκωτικών από τους εξαιρετικούς και απόλυτα καταρτισμένους επιστήμονες- ομιλητές ήταν άριστη. Το μήνυμα: Η γνώση εξασφαλίζει μεγαλύτερη δύναμη για να δει κανείς κατάματα το πρόβλημα, και να το αντιμετωπίσει με αποφασιστικότητα και αισιοδοξία. Σύμφωνα με τον Δήμαρχο, Θεοδόση Σουσούδη, «όλοι γίναμε σοφότεροι αυτή την εβδομάδα. Γι΄ αυτό και ο Δήμος καθιερώνει, σε ετήσια βάση, εβδομάδα ενημέρωσης για ό,τι προκαλεί εξάρτηση, πάντα σε συνεργασία με το κέντρο πρόληψης «Θησέας», το ΚΕΘΕΑ ΣΤΡΟΦΗ και την περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου».
Πέρα από τις ομιλίες ξεχωριστή νότα στην εβδομάδα ενημέρωσης κατά των ναρκωτικών, αποτέλεσε η συναυλία από την «Μπάντα της ΣΤΡΟΦΗΣ», ένα νεανικό σχήμα που αποτελείται από παιδιά και προσωπικό της Κοινότητας ΣΤΡΟΦΗ. Η μουσική που παίζουν, περιλαμβάνει ένα ρεπερτόριο ροκ και έντεχνων ελληνικών ακουσμάτων. Το νεανικό αυτό σχήμα συμμετέχει σε εκδηλώσεις ενημέρωσης/ευαισθητοποίησης του κοινού, για το έργο και τις δράσεις του προγράμματος, και αποτελεί ένα μέσο επικοινωνίας με την κοινωνία.

Η παρέμβαση συνοδεύτηκε από τις ακόλουθες δράσεις:
Τρίτη 22 Μαρτίου: Δημοτικό Σχολείο Γαυρίου Άνδρου: παρέμβαση ενημέρωσης για τους μαθητές του Γυμνασίου – ΤΛ Γαυρίου και ομιλία ανοιχτή προς το κοινό με θέμα: «Η χρήση ουσιών στην εφηβεία. Ο ρόλος της οικογένειας, του σχολείου, της τοπικής κοινωνίας στην αντιμετώπιση του προβλήματος. Η θεραπευτική πρόταση του ΚΕΘΕΑ ΣΤΡΟΦΗ».

Τετάρτη 23 Μαρτίου: Δημοτικό Θέατρο Χώρας Άνδρου: συναυλία με την «Μπάντα της ΣΤΡΟΦΗΣ», ένα νεανικό σχήμα που αποτελείται από παιδιά και προσωπικό της Κοινότητας ΣΤΡΟΦΗ. Η μουσική που παίζουν, περιλαμβάνει ένα ρεπερτόριο ροκ μουσικής και έντεχνων ελληνικών ακουσμάτων. Το νεανικό αυτό σχήμα συμμετέχει σε εκδηλώσεις ενημέρωσης/ευαισθητοποίησης του κοινού, για το έργο και τις δράσεις του προγράμματος, και αποτελεί ένα μέσο επικοινωνίας με την κοινωνία. Την ίδια ημέρα ομιλία ανοιχτή προς το κοινό με θέμα: «Η χρήση ουσιών στην εφηβεία. Ο ρόλος της οικογένειας, του σχολείου, της τοπικής κοινωνίας στην αντιμετώπιση του προβλήματος. Η θεραπευτική πρόταση του ΚΕΘΕΑ ΣΤΡΟΦΗ».

Πέμπτη 24 Μαρτίου: Γυμνάσιο Κορθίου Άνδρου: παρέμβαση ενημέρωσης για τους μαθητές του σχολείου.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.