Με πρόταση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, συνήλθε σήμερα η Επιτροπή Περιφερειών της Βουλής, για θέματα αλιευτικής πολιτικής

Μετά από πρόταση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και συγκεκριμένα του Αντιπεριφερειάρχη Πρωτογενούς Τομέα κ. Φιλήμονα Ζαννετίδη, συνεδρίασε την  Τετάρτη 13.4.2016, η Επιτροπή Περιφερειών της Βουλής με θέμα ημερήσιας διάταξης τα «Ζητήματα αλιευτικής πολιτικής».

Ο κ. Ζαννετίδης, ο οποίος  εκπροσώπησε στην συνεδρίαση την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Επιτροπής Περιφερειών και βουλευτή Δωδεκανήσου κ. Δημήτρη Γάκη, ο οποίος έκανε άμεσα αποδεκτή την πρόταση για την σύγκληση της Επιτροπής, προκειμένου να αναδειχθούν τα σοβαρά ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο της αλιείας.

Στην συνεδρίαση, η οποία έγινε παρόντος του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Ευάγγελου Αποστόλου, συμμετείχαν υψηλόβαθμα στελέχη του Υπουργείου, οι αρμόδιοι αντιπεριφερειάρχες για τα θέματα Αγροτικής Οικονομίας των Περιφερειών Νοτίου Αιγαίου, Δυτικής Ελλάδας, και Κεντρικής Μακεδονίας, εκπρόσωποι των αλιέων των εν λόγω Περιφερειών,  ενώ παρέστησαν και οι βουλευτές της Δωδεκανήσου κκ. Νεκτάριος Σαντορινιός, Ηλίας Καματερός, Μάνος Κόνσολας και Δημήτρης Κρεμαστινός.

Αξίζει να σημειωθεί ότι άπαντες εξήραν την πρωτοβουλία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου να προκαλέσει την σημερινή συνεδρίαση, όπου δόθηκε η ευκαιρία να γίνει ένας γόνιμος διάλογος για τα προβλήματα του κλάδου και τις προοπτικές του.

Το βασικό θέμα που έθεσε ο κ. Ζαννετίδης στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης ήταν το πάγιο αίτημα να δοθεί η διαχείριση του Προγράμματος Αλιείας στις Περιφέρειες, καθώς η εμπειρία της προηγούμενης προγραμματικής περιόδου έδειξε ότι η κεντρική διαχείριση του Προγράμματος είχε ως αποτέλεσμα την απώλεια πόρων, αφού μεγάλο μέρος των διαθέσιμων κονδυλίων δεν απορροφήθηκε.

«Εμπιστευθείτε μας», είπε ο κ. Ζαννετίδης θέτοντας το αίτημα στον κ. Αποστόλου, ο οποίος πάντως δεν το απέρριψε, καθώς το άφησε ανοιχτό σε μελλοντική επανεξέταση.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.