img344_n

«Το «2ο Διεθνές Φεστιβάλ Άνδρου» επιστρέφει στις 16 Ιουλίου, στο υπερσύγχρονο ανοιχτό θέατρο στην Άνδρο, με σημαντικές παραστάσεις αρχαίου δράματος και κωμωδίας από την Επίδαυρο, συναυλίες σπουδαίων Ελλήνων καλλιτεχνών, αλλά και νέων δημιουργών, προβολές, παραδοσιακούς χορούς, αφιερώματα.

sel-1-festival-a-15_n sel-1-festival-a-12_n

sel-1-festival-a-13_n sel-1-festival-a-14_n sel-1-festival-a-11_n

sel-1-synentefxi-1_n

Στη συνέντευξη τύπου του Δήμου Άνδρου, που δόθηκε στις 19.5.2016 στο Saint George Lycabettus Hotel, παρουσιάστηκαν οι κορυφαίες πολιτιστικές δράσεις του καλοκαιριού στο νησί». Η «Ασίγαστη πλησμονή στο Αχανές της Αφαίρεσης» του Γιώργου Ζογγολόπουλου στο Ίδρυμα Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή, «οι Επικράτειες του Νότου» στο Ίδρυμα Πέτρου και Μαρίκας Κυδωνιέως, «Το σχολείο 100 χρόνια πριν» στο Μουσείο Λαογραφίας και Χριστιανικής Τέχνης, τα «ΜΜΕ, Γλώσσα και Πολιτισμός» στο Θερινό Τμήμα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνωνστο Γαύριο.

Φιλοδοξία του Φεστιβάλ, σύμφωνα με τον καλλιτεχνικό διευθυντή του, Παντελή Βούλγαρη, είναι: «Κάθε χρονιά, να είναι ένας ανοιχτός χώρος συνεργασίας και φιλοξενίας σημαντικών καλλιτεχνικών προτάσεων, όχι μόνο στη μουσική και στο θέατρο, αλλά και στον κινηματογράφο, τον χορό και τη λογοτεχνία.»

Ένα χρόνο πριν, όπως ανέφερε ο Π. Βούλγαρης «επιστρατεύτηκα» με φίλους Ανδριώτες για τα εγκαίνια του θερινού θεάτρου της Χώρας.

sel-1-synentefxi-3_n

Όλοι μαζί ζήσαμε την εμπειρία του πρώτου φεστιβάλ Άνδρου. Με τη συμμετοχή σημαντικών καλλιτεχνών αλλά και του πολιτιστικού δυναμικού του νησιού, θεωρώ ότι πετύχαμε το υπαίθριο θέατρο να αποτελεί για όλους μας τον Αυγουστιάτικο χώρο συνάντησης πολιτισμού. Ξεκινάμε νωρίτερα φέτος τις εκδηλώσεις, από μέσα Ιουλίου και τελειώνουμε τις πρώτες μέρες του Σεπτεμβρίου. Αποφασίσαμε να φιλοξενήσουμε περισσότερες παραστάσεις θεάτρου, μουσικής, χορού. Θέλω να ευχαριστήσω τους καλλιτέχνες που προσφέρθηκαν – και ήταν πολλοί- να μας επισκεφθούν. Αυτές οι συναντήσεις πολιτισμού πιστεύω ότι μας φέρνουν πιο κοντά όλους μας. Απόλυτη ανάγκη σήμερα να εμπνευστούμε από την τέχνη μας και να αγαπήσουμε ακόμη περισσότερο αυτή τη μικρή όμορφη χώρα. Σχολιάζοντας οπολυβραβευμένος δημιουργός, τόνισε: «Αισθάνομαι ότι οφείλω να βοηθήσω σε κάτι μοναδικό, στο όνειρο του Αλκιβιάδη Τάττου, που σε αυτές τις δύσκολες εποχές – λόγω της οικονομικής αλλά και της πολιτιστικής κρίσης – προσέφερε στον τόπο του, ένα μοναδικό θέατρο».
Αξίζει να αναφερθεί πως το ανοικτό θέατρο-κόσμημα, στον παραδοσιακό οικισμό της Χώρας Άνδρου, (τον σχεδιασμό του οποίου υπογράφουν οι αρχιτέκτονες Κυριακή Κονδυλάτου και Κωνσταντίνος Λούκος), σέβεται το φυσικό τοπίο κι έχει ενσωματωθεί σε αυτό, χωρίς να αλλοιώνει τη φυσιογνωμία, όπως ακριβώς συνέβαινε και με τα αρχαία θέατρα. Στόχος των δημιουργών του είναι, όσοι αντικρίζουν τη σκηνή, να λένε: «το θέατρο αυτό βρισκόταν πάντα σε αυτήν τη θέση».

sel-1-synentefxi-2_n

Για το Φεστιβάλ μίλησαν ο Δήμαρχος Άνδρου, Θεοδόσης Σουσούδης, ο καλλιτεχνικός Διευθυντής του Φεστιβάλ, Παντελής Βούλγαρης, ο Διευθυντής του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης του Ιδρύματος Β. & Ε. Γουλανδρή κ. Κυριάκος Κουτσομάλλης, ο Πρόεδρος του Ιδρύματος Π. & Μ. Κυδωνιέως κ. Νίκος Σιγάλας, η υπεύθυνη για το Θερινό Πανεπιστήμιο, καθηγήτρια Νικολέττα Τσιτσανούδη – Μαλλίδη και η ιδρύτρια του Μουσείου Λαογραφίας κ. Ειρήνη Βασιλοπούλου Μαντζαβελάκη. Ανάμεσα στους καλλιτέχνες που παρευρέθηκαν στη συνέντευξη τύπου ήταν ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος, οι Μανώλης Μητσιάς, Θάνος Μικρούτσικος, Άλκηστις Πρωτοψάλτη, Έλλη Πασπαλά, Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, Πατρίκιος Κωστής, Νίκος Ψαρράς, Κατερίνα Πολέμη, Μάριος Φραγκούλης, Γιώργος Περρής, Γεωργία Νταγκάκη, Αγγελική Τουμπανάκη κ.α.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.