xora-kastro-1607Το πρώτο καλό νέο ήρθε το Πάσχα: Περισσότεροι από 11.000 επισκέπτες επέλεξαν την Άνδρο για να περάσουν λίγες ημέρες ξεκούρασης. Ήταν το καλύτερο ρεκόρ αφίξεων της τελευταίας τετραετίας και δημιούργησε σοβαρές προσδοκίες για μια καλή χρονιά στον τουρισμό.

Το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος η αύξηση επισκεπτών και αυτοκινήτων, συγκριτικά με πέρσι, ήταν πάνω από 40%! Η πληρότητα στα δωμάτια ξεπέρασε το 85%! Τα διστακτικά χαμόγελα των επαγγελματιών το Πάσχα, έγιναν πλατειά και τα πρόσωπά τους χαρούμενα. Καθώς βοήθησε και ο καιρός η Άνδρος απόλαυσε ένα τριήμερο που είχε χρόνια να ζήσει…

Το «τρίτο σημάδι», ήταν ακόμη πιο εντυπωσιακό: Το πρώτο 15νθήμερο του Ιουλίου οι αφίξεις στο νησί παρουσίασαν αύξηση μεγαλύτερη του 50% συγκριτικά με πέρσι και 17% συγκριτικά με το 2014. Οι αριθμοί είναι αποκαλυπτικοί: 25.670 άτομα και 5.325 αυτοκίνητα έφθασαν στην Άνδρο από την 1η Ιουλίου μέχρι και τις 15 του μήνα. Το 2014 οι αντίστοιχοι αριθμοί ήταν 21.930 και 4.150, ενώ το 2015 16.729 και 2.775. Βεβαίως το 2015 υπήρχε η αβεβαιότητα της διαπραγμάτευσης με τους θεσμούς και τα capital controls που μόλις είχαν μπει στη ζωή μας… Το ακόμη πιο ενθαρρυντικό είναι πως οι αφίξεις συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό. Και υπάρχουν βραδιές που περπατά κανείς στο Μπατσί ή τη Χώρα και νομίζει πως έχουμε Δεκαπενταύγουστο.

Η εντυπωσιακή αύξηση δεν πιστώνεται μόνο σε ένα παράγοντα. Σαφώς και παίζει ρόλο το γεγονός πως η οικονομική κρίση «υποχρέωσε» αρκετούς να προτιμήσουν κοντινούς προς την Αθήνα προορισμούς. Αλλά είναι αλήθεια πως την τελευταία διετία έγιναν σημαντικές και συστηματικές προσπάθειες προς την κατεύθυνση της ανάδειξης της Άνδρου ως τουριστικού προορισμού, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό. Κι αυτό πιστώνεται κυρίως στον Δήμο, που με μια σειρά στοχευμένων κινήσεων προβολής έκανε ευρύτερα γνωστή την ιδιαίτερη ομορφιά του νησιού. Το νέο θέατρο και το φεστιβάλ, με την προβολή που έτυχαν από τα κάθε λογής ΜΜΕ, έπαιξαν τον δικό τους πολύ σημαντικό ρόλο, όπως και η ευρωπαϊκή πιστοποίηση των μονοπατιών που βοήθησε να έρθουν στο νησί ξένοι επισκέπτες και μάλιστα εκτός σεζόν (άνοιξη και φθινόπωρο).

Η Άνδρος όλα δείχνουν πως έχει μπει για τα καλά στον «τουριστικό χάρτη» και το στοίχημα είναι τώρα να διατηρηθεί η δυναμική που αναπτύχθηκε.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.