Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της ημερίδας για το παρόν και το μέλλον των επαγγελμάτων της Ναυτιλίας που διοργάνωσαν από κοινού η Εταιρία Ανδρίων Επιστημόνων και η Ένωσις Άνδρίων. Που πραγματοποιήθηκε στην Άνδρο το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου.

Η ημερίδα με τον χαρακτηριστικό τίτλο «Τα επαγγέλματα της Ναυτιλίας- παρόν και μέλλον» είχε σαν αντικείμενο την ανάδειξη όλων των θεμάτων, που σχετίζονται με την Ελληνική Εμπορική Ναυτιλία, καθώς και τους υποστηρικτικούς σ’ αυτή, κλάδους, ώστε να προσφέρει στους νέους συμπατριώτες μας, κάτω από την παρούσα οικονομική συγκυρία, χρήσιμες πληροφορίες στο πλαίσιο του επαγγελματικού τους προσανατολισμού. Στην Ημερίδα έλαβαν μέρος με τις εισηγήσεις τους, έγκριτοι Πανεπιστημιακοί, από τον τομέα των ναυτιλιακών σπουδών, Ανδριώτες πλοιοκτήτες, ναυτικοί με θητεία στη ναυτική εκπαίδευση, στελέχη γραφείων ναυτιλιακών επιχειρήσεων, καθώς και αξιωματικοί του Λιμενικού Σώματος, ενώ χαιρετισμούς απηύθυναν κατά την έναρξη, ο δήμαρχος Άνδρου κ. Θεοδ, Σσυσούδης, καθώς επίσης αναγνώστηκαν οι χαιρετισμοί του Γεν. Γραμματέα του Υπουργείου Ναυτιλίας-Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Ι. Θεοτοκά και του Γεν. Γραμματέα της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, κ, Ι. Χαλά. Το ακροατήριο παρακολούθησε με έντονο ενδιαφέρον όλες τις εισηγήσεις και συμμετείχε στις συζητήσεις, που ακολούθησαν με εύστοχες ερωτήσεις-παρατηρήσεις ενώ ιδιαίτερη συγκίνηση προκάλεσε η εισήγηση Ανδριώτισσας καπετάνισσας με τη βιωματική αφήγηση της. Ως βασικά συμπεράσματα της Ημερίδας, μπορούν να καταγραφούν τα ακόλουθα:

Η Ελληνική Εμπορική Ναυτιλία, προσφέρει τη δυνατότητα στους νέους Ανδριώτες, και όχι μόνον, για μια ελκυστική σταδιοδρομία, ιδιαίτερα κατά την περίοδο, που η Χώρα μας αντιμετωπίζει κρίσιμα οικονομικά προβλήματα με κορυφαίο το θέμα της ανεργίας των νέων.

Η Άνδρος, με την μακρά και επιτυχημένη πορεία της στη Ναυτιλία, τόσο στον χώρο της πλοιοκτησίας, όσο και στο χώρο της ναυτεργασίας, δικαιούται να έχει μια σχολή ναυτικής εκπαίδευσης, που θα καλύπτει τις εκπαιδευτικές ανάγκες των νέων μας και θα πρέπει όλοι μας να συμβάλουμε στην επίτευξη αυτού του στόχου.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.