Αφιερωμένος στον αφανή ναύτη, στη μνήμη των ναυτικών που έχασαν τη ζωή τους στη θάλασσα.

Στο χάρτη του αθλητικού τουρισμού επιχειρεί να μπει τους τελευταίους μήνες η Άνδρος. Μετά την εξαιρετική επιτυχία του πρώτου αγώνα ορεινού τρεξίματος Andros Trail Race, που διεξήχθη στις 2 Οκτωβρίου 2016 στην περιοχή του Κορθίου με τη συμμετοχή 250 αθλητών, έφθασε η ώρα για τη διοργάνωση του 1ου Ημιμαραθωνίου Άνδρου.

Ο Ημιμαραθώνιος θα διεξαχθεί την Κυριακή 30 Απριλίου 2017 και ουσιαστικά θα είναι το πρώτο μεγάλο γεγονός/event  που θα διοργανωθεί στο νησί, πριν την έναρξη της τουριστικής περιόδου, η οποία θα κλείσει επίσης με ένα μεγάλο αθλητικό γεγονός/event, τον 2ο αγώνα ορεινού δρόμου Andros Trail Race, που θα διεξαχθεί την Κυριακή, 1 Οκτωβρίου.

Διοργανωτές του Ημιμαραθωνίου είναι ο αθλητικός σύλλογος Α.Π.Σ. ΤΕΛΜΗΣΣΟΣ Ν.ΜΑΚΡΗΣ – ΜΑΡΑΘΩΝΟΣ -με πολύ μεγάλη εμπειρία σε αυτές τις διοργανώσεις- σε συνεργασία με τον Δήμο Άνδρου και υπό την αιγίδα της ΕΟΣΛΜΑΥ. Η απόσταση είναι 21,098μ. με εκκίνηση την περιοχή παραλία όρμου Κορθίου, και τερματισμό την πρωτεύουσα του νησιού, την Χώρα.
Στον αγώνα θα υπάρχει ηλεκτρονική χρονομέτρηση. Θα δοθεί μετάλλιο, δίπλωμα, τεχνικό μπλουζάκι, ενώ θα προσφερθούν διάφορα  τοπικά προϊόντα σε όλους τους τερματίσαντες.

Παράλληλα θα διεξαχθεί και αγώνας δρόμου για όλες τις ηλικίες ο «Δρόμος του Αφανή Ναύτη», απόστασης 8.500μ, με εκκίνηση την Χώρα και κατεύθυνση το χωριό Στενιές, επιστροφή και τερματισμό στην Χώρα.

Η διαδρομή αυτή είναι αφιερωμένη στον αφανή ναύτη, στη μνήμη όλων των ναυτικών που έχασαν την ζωή τους στην θάλασσα. Θα δοθούν σε όλους τους συμμετέχοντες τερματίσαντες αναμνηστικά μετάλλια – διπλώματα και παραδοσιακά τοπικά προϊόντα.

Ο 1ος Ημιμαραθώνιος Άνδρου έχει και κοινωνικό χαρακτήρα βοηθώντας και στηρίζοντας ευπαθείς ομάδες του νησιού. Ένα μέρος των εσόδων του αγώνα θα διατεθεί στις ευπαθείς ομάδες του νησιού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ακτοπλοϊκές εταιρίες Golden Star Ferries και Fast Ferries στηρίζουν τον Ημιμαραθώνιο Άνδρου προσφέροντας έκπτωση έως και 30% στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια για τον αθλητή και τον συνοδό του. Επίσης υπάρχει και έκπτωση στα οχήματα έως 20%. Για τον τρόπο έκδοσης και κράτησης εισιτηρίων, θα υπάρξει αναλυτική ενημέρωση από τους διοργανωτές. Επίσης θα υπάρχει πούλμαν για την  μεταφορά από το λιμάνι του Γαυρίου προς την εκκίνηση  του αγώνα, στο Κορθι, αλλά και για τον τερματισμό στην Χώρα, το πρωί της Κυριακής 30 Απριλίου 2017.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.