Ο εργολάβος των υπηρεσιών ανακύκλωσης – κομποστοποίησης του Δ. Ά. Δημήτριος Βας. Πέτσας ανακοινώνει:

Με αφορμή πρόσφατα ανακριβή δημοσιεύματα, που αφορούν στο έργο της ανακύκλωσης – κομποστοποίησης του Δήμου Άνδρου, που ανέλαβα για το χρονικό διάστημα από 3.8.2016 έως 12.9.2016, επιθυμώ να αποκαταστήσω την αλήθεια ως προς τα εξής:

Το συγκεκριμένο έργο της ανακύκλωσης – κομποστοποίησης του Δήμου Άνδρου μου ανατέθηκε λόγω του εξοπλισμού και των εγκαταστάσεων που διαθέτω αλλά και της προηγούμενης εμπειρίας μου στην ανακύκλωση υλικών Α.Ε.Κ.Κ. (Αποβλήτων από Εκσκαφές, Κατασκευές και Κατεδαφίσεις). Οι όροι και οι προϋποθέσεις ανάθεσης του έργου αυτού, που περιγράφονται στη σχετική από 3.8.2016 δημοσιευμένη σύμβαση, είναι ιδιαιτέρως αυστηροί. Η δε χρονική στιγμή της ανάθεσης ήταν πολύ δύσκολη, αφού στο νησί μας είχαν ήδη συσσωρευτεί τεράστιες ποσότητες ανακυκλώσιμων υλικών.

Από την πρώτη στιγμή της ανάληψης του έργου, τόσο εγώ, όσο και οι συνεργάτες μου, συλλέγουμε ασταμάτητα και με όλα τα μέσα που διαθέτουμε τα ανακυκλώσιμα δημοτικά απόβλητα (ανταποκρινόμενοι, κατά το δυνατόν άμεσα, στα σχετικά αιτήματα των συνδημοτών μας και τις υποδείξεις του Δήμου) καθώς και τα προς κομποστοποίηση απόβλητα. Πρώτη φορά απασχολήθηκε στο έργο της ανακύκλωσης του νησιού μας ένας πλήρης στόλος οχημάτων αποτελούμενος από δύο γερανοφόρα, δύο μεγάλα φορτηγά και δύο μικρότερα οχήματα και αντίστοιχο προσωπικό.

Όσο και αν εθελοτυφλούν κάποιοι και γίνονται προάγγελοι αποτυχιών – για τους δικούς τους (αδιάφορους σε μας) λόγους – η εικόνα του νησιού μας στον τομέα της ανακύκλωσης, παρά το σύντομο χρονικό διάστημα που εκτελούμε το συγκεκριμένο έργο, έχει ήδη βελτιωθεί σημαντικά και βελτιώνεται συνεχώς. Οι δε ποσότητες των ήδη συλλεγέντων από εμάς ανακυκλώσιμων αποβλήτων το αποδεικνύουν.

Τυγχάνει εντελώς ανακριβής, αν όχι και ήσσονος σημασίας σε σχέση με το συνολικό έργο μας, η δημοσιευθείσα «πληροφορία» ότι δήθεν η πρώτη παρτίδα ανακυκλώσιμων υλικών, που εστάλη στο Κέντρο Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών (ΚΔΑΥ), δεν έγινε δεκτή από το τελευταίο, λόγω μεγάλης ποσότητας μη ανακυκλώσιμων υλικών, και επέστρεψε αυτούσια στο νησί. Η όψιμη (σε επόμενο άρθρο) μερική αναδίπλωση του διαδίδοντος τα ανωτέρω προσώπου, απλά επιβεβαιώνει την ανακρίβεια του αρχικού δημοσιεύματός του και αναδεικνύει την πρόθεσή του να προσβάλει την επαγγελματική μας πίστη και να μειώσει την αξία του έργου που επιτελούμε. Η αλήθεια είναι ότι τα ανακυκλώσιμα υλικά παρεδόθησαν κανονικά στο ΚΔΑΥ και με τον τρόπο αυτό εγκαινιάστηκε η συνεργασία μας με το συγκεκριμένο κέντρο. Έπονται δε πολλά ακόμη φορτία…

Επειδή μας ενδιαφέρει πραγματικά η προαγωγή της ανακύκλωσης στο νησί μας, καλούμε όλους τους συνδημότες μας σε αγαστή συνεργασία για την επίτευξη του στόχου αυτού. Για κάθε σχετικό με την ανακύκλωση θέμα – αίτημά σας καλείσθε να επικοινωνείτε με τον κ. Ιωάννη Καμήλο στο κιν. τηλ. με αριθμό: 6936591107

Με αίσθημα ευθύνης Δημήτριος Β. Πέτσας

Λίγο πριν με ανακοίνωσή του στα ΜΜΕ ο Δημήτρης Λάσκαρης Αντιδήμαρχος Άνδρου

Υπεύθυνος της Καθαριότητας δήλωνε για την ανακύκλωση:

«Με την υπ αριθμ. 349/2016 απόφαση Δημάρχου Άνδρου, στα καθήκοντα της Αντιδημαρχίας μου,  προστέθηκε η ευθύνη και εποπτεία της αποκομιδής και διαχείρισης  των ανακυκλώσιμων στερεών αποβλήτων. Το βάρος μεγάλο. Είναι και αυτός ένας εξίσου σημαντικός τομέας στο Δήμο μας και άμεσα συνδεδεμένος με την καθαριότητα. Το ανεπαρκές αριθμητικά προσωπικό (5 μόνιμοι οδηγοί και 5 μόνιμοι εργάτες καθαριότητας) για όλο το νησί, δυσχεραίνουν ακόμα περισσότερο την κατάσταση. Παρόλα αυτά το προσωπικό του Δήμου μας σε συνεργασία με τους εργάτες – υπαλλήλους του ανάδοχου καθαριότητας, δίνουν καθημερινά μεγάλη μάχη στην αποκομιδή. Το αποτέλεσμα δεν είναι το επιθυμητό αλλά αν αναλογιστούμε ότι η μάχη είναι άνιση, είναι ικανοποιητικό. Η ανακύκλωση τις τελευταίες τριάντα ημέρες δεν είχε ανάδοχο για γραφειοκρατικούς λόγους, με αποτέλεσμα να συσσωρευτούν τεράστιοι όγκοι ανακυκλώσιμων υλικών, μέσα και έξω από τους κάδους, και πολλές φορές να αιωρούνται. Από τις 3 Αυγούστου τα  προβλήματα στην αποκομιδή των ανακυκλώσιμων υλικών, αρχίζουν να βρίσκουν  ξανά το δρόμο τους, με την  υπ αριθμ 358/2016 απόφαση Δημάρχου για  απευθείας ανάθεση της ανακύκλωσης στην επιχείρηση το  Δημητρίου Πέτσα, όπου ανέλαβε την αποκομιδή των ανακυκλώσιμων υλικών για λογαριασμό του Δήμου για τις επόμενες  σαράντα ημέρες (3 Αυγούστου έως 12 Σεπτεμβρίου).  Μέχρι τότε θα έχει ολοκληρωθεί και ο μειοδοτικός διαγωνισμός για την ετήσια εργολαβία ανακύκλωσης, και η ανακύκλωση θα συνεχιστεί  κανονικά. Επίσης, συνεχίζει κανονικά η ειδική δράση από την ΕΕΑΑ , συλλογής γυαλιού πόρτα-πόρτα στη Δημοτική Ενότητα Άνδρου, και η λειτουργία ΚΔΑΥ(κέντρο διαλογής ανακυκλώσιμων υλικών) στην περιοχή της Σταυροπέδας.  Όλο αυτό το διάστημα χάθηκε πολύτιμο ανακυκλώσιμο υλικό, αλλά αυτό που με ανησυχεί είναι ότι χάθηκε και μέρος της  οικολογικής  μας συνείδησης. Γι’ αυτό  λοιπόν σας καλώ όλους  να επανεκκινήσουμε   αυτήν την προσπάθεια  ανακύκλωσης, για να αποδείξουμε έμπρακτα την αγάπη μας για τον τόπο μας. Διαχωρίζοντας τα ανακυκλώσιμα υλικά από τα υπόλοιπα, επιτυγχάνουμε την αποσυμφόρηση των κάδων και  μειώνουμε το κόστος συλλογής, μεταφοράς και διάθεσης των απορριμμάτων. Ακόμη, προστατεύουμε το περιβάλλον και αναβαθμίζουμε την ποιότητα της ζωής μας, καθώς η διαχείριση των αποβλήτων είναι και δείκτης πολιτισμού.

Αγαπάμε το νησί-Ανακυκλώνουμε μαζί»

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.