ΑΘΗΝΑ. (Γραφείο Εθνικού Κήρυκα). Το υπουργείο Εξωτερικών και η Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας και Ενημέρωσης, εξέδωσαν συλλυπητήρια ανακοίνωση για την απώλεια του στελέχους τους, της γνωστής στην Ομογένεια, Πολυξένης Μαστροπέρρου. Το ΥΠΕΞ επεσήμανε: «Εκφράζουμε τη βαθύτατη θλίψη μας για την απώλεια της αγαπημένης μας συναδέλφου Πολυξένης Μαστροπέρρου, η οποία μας άφησε σήμερα το πρωί (σ.σ. Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου), έπειτα από πολύμηνη μάχη με την επάρατη νόσο. Η Πολυξένη, μια εξαιρετική φίλη και συνάδελφος και ικανότατη δημόσια λειτουργός, αφού αποφοίτησε από την Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης, εντάχθηκε στο δυναμικό της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης και υπηρέτησε στη Σόφια, τη Στοκχόλμη και τη Νέα Υόρκη, όπου προΐστατο του εκεί Γραφείου Τύπου.

Όταν επέστρεψε στην Αθήνα, διετέλεσε επικεφαλής του τμήματος ιστοσελίδας (webmaster) της ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου Υπουργών της ΕΕ (2014) και, στη συνέχεια, εργάστηκε στην Υπηρεσία Ενημέρωσης και Δημόσιας Διπλωματίας του υπουργείου Εξωτερικών, όπου με επιτυχία διαχειρίστηκε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, προβάλλοντας επιτυχώς τη χώρα και τις δραστηριότητες του υπουργείου.

Η Πολυξένη ήταν υπόδειγμα εξαιρετικού στελέχους της Δημόσιας Διοίκησης. Ο,τι κι αν ανέλαβε, το έφερε εις πέρας με παραδειγματικό τρόπο. Υπηρέτησε πάντοτε την Ελλάδα με αυταπάρνηση, υπευθυνότητα, ευρηματικότητα και επαγγελματισμό, συμβάλλοντας καθοριστικά στην ενίσχυση της ελληνικής δημόσιας διπλωματίας.

Το υπουργείο Εξωτερικών και όλοι οι συνάδελφοί της στην Υπηρεσία Ενημέρωσης και Δημόσιας Διπλωματίας εκφράζουμε ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους της».

Η ΓΓΕΕ ανέφερε: «Με μεγάλη θλίψη πληροφορηθήκαμε την απώλεια της αγαπητής σε όλους μας συναδέλφου Πολυξένης Μαστροπέρρου, η οποία έχασε τελικά την μάχη με την επάρατη νόσο.

Η απώλεια είναι μεγάλη τόσο για τους συναδέλφους της, οι οποίοι στο πρόσωπό της είχαν γνωρίσει μια ικανότατη αλλά και φιλική προσωπικότητα, αλλά και για την υπηρεσία. Η Πολυξένη Μαστροπέρρου προσέφερε από διάφορα πόστα τον καλύτερό της εαυτό.

Είτε στα γραφεία Τύπου εξωτερικού είτε στην κεντρική υπηρεσία έδινε πάντα τον καλύτερό της εαυτό. Τον τελευταίο χρόνο είχε αποσπαστεί στο υπουργείο Εξωτερικών, όπου κι εκεί προσέφερε πολύτιμες υπηρεσίες στη χώρα.

Ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης κ. Ν. Παππάς, ο Γενικός Γραμματέας κ. Λ. Κρέτσος και όλοι οι συνάδελφοί της την συνοδεύουν με τη σκέψη τους στο τελευταίο της ταξίδι και εύχονται ολόψυχα καλή δύναμη στην οικογένειά της».

ΑΘΗΝΑ. (Γραφείο Εθνικού Κήρυκα)

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.