Ομόφωνα δεκτή έκανε η αρμόδια επιτροπή την προσφυγή του Δήμου Άνδρου κατά της απόφασης του Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου, με την οποία είχε ακυρωθεί η απόφαση του Δήμου Άνδρου για την απευθείας ανάθεση της υδρογεωλογικής μελέτης για τη θέση «Πλούσκα». Υπενθυμίζεται ότι η υδρογεωλογική μελέτη είχε ζητηθεί από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, προκειμένου να προχωρήσουν οι διαδικασίες για την έκδοση περιβαλλοντικών όρων για την κατασκευή ΧΥΤΥ στην Άνδρο.

Έτσι φαίνεται να ανοίγει ο δρόμος για τη συνέχιση της διαδικασίας και την έκδοση περιβαλλοντικών όρων, εκτός αν η Αποκεντρωμένη Διοίκηση αποφασίσει να προσβάλλει την απόφαση της επιτροπής σε ανώτερο δικαστήριο.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το σκεπτικό με το οποίο δικαιώθηκε ο Δήμος Άνδρου και ακυρώθηκε η απόφαση του Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου.

Σε αυτό αναφέρονται ένδεκα σημεία από τα οποία προκύπτει τόσο το κατεπείγον της υπόθεσης, όσο και η ορθότητα της διαδικασίας με την οποία επέλεξε ο Δήμος Άνδρου να προχωρήσει στην απευθείας ανάθεση της Υδρογεωλογικής μελέτης.

Όπως σημειώνει στο τέλος της εισήγησής της η Πρόεδρος της επιτροπής, Ουρανία Πατσοπούλου –πάρεδρος του Νομικό Συμβουλίου του Κράτους- «η αιτιολογία της προσβαλλόμενης απόφασης του Γ. Γ. Απ. Δ. Αιγαίου είναι μη νόμιμη, ως μη ανταποκρινόμενη πλήρως και επαρκώς στα στοιχεία του φακέλου της υπόθεσης όπως απαιτεί ο νόμος (Κ. Δ. Δ/σίας) και η αρχή της νομιμότητας της διοικητικής δράσης».

Το πλήρες σκεπτικό της επιτροπής μπορείτε να το διαβάσετε στην ιστοσελίδα της «Ανδριακής» (www.andriakipress.com).

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.