Από τη Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας Δωδ/σου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου ανακοινώνεται ότι ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων για το « Πρόγραμμα Αναδιάρθρωσης & Μετατροπής Αμπελώνων περιόδου 2017–2018». Το Πρόγραμμα εφαρμόζεται σύμφωνα µε την αριθµ. 3714/1410476/04-09-2014 Υπουργική Απόφαση ‘Αναδιάρθρωση και μετατροπή των αμπελουργικών εκτάσεων στην Ελλάδα’

Το πρόγραμμα  επιδοτεί τις παρακάτω δράσεις:

  • Την εκρίζωση και επαναφύτευση αμπελώνων οινοποιήσιµων ποικιλιών νόµιµα ταξινομημένων, στο ίδιο ή σε άλλο αγροτεμάχιο µε την ίδια ή άλλη ποικιλία (Ποσό ενίσχυσης : 1176,00€/στρ. συμπεριλαμβάνει και απώλεια εισοδήματος)
  • Τη βελτίωση τεχνικών διαχείρισης που περιλαμβάνει Υποστύλωση ή κατασκευή αναβαθμίδων (Ποσό ενίσχυσης 260,00€/στρ.)
  • Τον επανεμβολιασμό υφιστάμενων αμπελώνων (Ποσό ενίσχυσης 610,00€/στρ. συμπεριλαμβάνει και απώλεια εισοδήματος)
  • Τη φύτευση βάσει  αδειών αναφύτευσης που έχουν ισχύ την 31/07/2018 (Ποσό ενίσχυσης 410,00€/στρ.)

Οι παραπάνω δράσεις μπορούν να συνδυαστούν ή και να υλοποιηθούν μεμονωμένες.

Οι ενδιαφερόμενοι παραγωγοί μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις στη Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας Δωδ/σου (Ρόδος), στη Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας  Κυκλάδων (Σύρος) και σε όλα τα Τμήματα Αγροτικής Οικονομίας των Περιφερειακών Ενοτήτων Νοτίου Αιγαίου  έως και 15 Μαΐου 2017.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στην Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας Δωδ/σου στη Ρόδο στο τηλέφωνο  2241364919 και στη Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας Κυκλάδων στη Σύρο στο τηλέφωνο 2281098833.

ΕΠ Η ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑ ΔΗΜΗΤΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.