Ανεξαρτητοποιήθηκαν από τον συνδυασμό Θ. Σουσούδη “Νέοι Ορίζοντες” οι δημοτικοί Σύμβουλοι Άννα Βολίκα, Ανδρέας Βόσσος και Μαρία Μαμάη με επιστολή τους που κοινοποίησαν σήμερα 30.3.2017

Το κείμενο της επιστολής έχει ως εξής:

Ανεξαρτητοποίηση Τριών Δημοτικών  Συμβούλων Δήμου Άνδρου από τον Πλειοψηφών Συνδυασμό Νέοι Ορίζοντες

Προς: κ. Πρόεδρο Δ.Σ Δήμου  Άνδρου
Κοινοποίηση: κ. Δήμαρχο Δήμου Άνδρου Μέλη Δημ. Συμβουλίου

Στις δημοτικές εκλογές της 18ης Μαΐου του έτους 2014 συμμετείχαμε στη Δημοτική παράταξη «Νέοι Ορίζοντες» όπου αναδειχτήκαμε δημοτικοί σύμβουλοι στη Δημοτική Ενότητα Υδρούσας.

Ξεκινήσαμε με όρεξη και διάθεση να προσφέρουμε φιλότιμα στην μεγάλη προσπάθεια της επίλυσης των σοβαρών προβλημάτων του νησιού μας.  Όλοι γνωρίζαμε ότι έπρεπε με άμεσο και δραστικό τρόπο να προχωρήσουμε τη διαδικασία χωροθέτησης των απορριμμάτων. Η παράταξη «Νέοι Ορίζοντες» με την οποία συνεργαστήκαμε έδωσε μάχη να ανατρέψει από το 2012 την προτεινόμενη,  θέση «Πλούσκα» ως χώρο δημιουργίας ΧΥΤΥ, δεδομένου ότι ήταν πλήρως ακατάλληλη για αυτήν τη δραστηριότητα. Συγκεκριμένα επηρεάζει τον Υδροφόρο ορίζοντα, το νερό των γεωτρήσεων του Μπατσίου, δεν υπάρχει δρόμος πρόσβασης με το πλάτος που απαιτείται ώστε να μην υπάρχει κίνδυνος σοβαρών ατυχημάτων, δεν ικανοποιείται το κριτήριο της κεντροβαρικότητας οπότε όλοι οι δημότες  για μια ζωή θα πληρώνουν με τεράστιο κόστος την επιλογή αυτή.

Προεκλογικά δεσμευτήκαμε σε όλους τους κατοίκους της περιοχής ότι σε καμία περίπτωση δε θα προχωρούσε η χωροθέτηση στη θέση «Πλούσκα», αντίθετα θα εκπονείτο νέα   μελέτη από μηδενική βάση και εφαρμογή επιστημονικών κριτηρίων, για την εύρεση νέων θέσεων χυτύ ώστε άμεσα και αποτελεσματικά να κλείσει η μεγάλη αυτή πληγή για το νησί μας.

Αυτά που ακολούθησαν ξεπέρασαν κάθε όριο της φαντασίας μας, τόσο όσον αφορά στον τρόπο διαχείρισης των προβλημάτων μικρών και μεγάλων όσο και σε επίπεδο συμπεριφορών εκ μέρους του Δημάρχου. Συγκεκριμένα, πολύ σύντομα μετά την σύνθεση του Δημοτικού Συμβουλίου ο Δήμαρχος με την κλειστή ηγετική του ομάδα προχώρησε σε μια σειρά αδιαφανών ενεργειών στο σοβαρότατο θέμα της χωροθέτησης ΧΥΤΥ (περίπτωση Καμπανού, αλλαγές κριτηρίων μελέτης, ανατροπή αποφάσεων εντός λίγων ημερών αναιτιολόγητα ). Έτσι ο Δήμαρχος, αντί να τηρήσει το συμβόλαιο τιμής με τους κατοίκους της περιοχής (άλλωστε είχε υφαρπάξει την ψήφο τους) υποστήριξε μετά μανίας την εν λόγω χωροθέτηση που αποτελεί τεράστιο πλήγμα για την περιοχή. Εμείς συνεπείς στις προεκλογικές δεσμεύσεις μας σταθήκαμε πλάι στους κατοίκους που συνέχισαν να δίνουν τον αγώνα τους για την ανατροπή της εν λόγω χωροθέτησης.

Εμείς εμβρόντητοι από την αλλαγή στάσης δημάρχου και των στενών συνεργατών του προσπαθήσαμε να επικοινωνήσουμε με πολιτικά επιχειρήματα με αποτέλεσμα να γίνουμε δέκτες επιθετικής συμπεριφοράς , ύβρεων και συκοφαντιών. Επιπλέον ο Δήμαρχος εφαρμόζοντας αναχρονιστικές μεθόδους του τύπου «διαίρει και βασίλευε» οδήγησε  σε πόλωση τους κατοίκους από διαφορετικές περιοχές με αφορμή την χωροθέτηση του ΧΥΤΥ.  Το σοβαρότερο όλων είναι ότι αδυνατεί  να ακούσει  τις διαφορετικές απόψεις και με κριτική σκέψη και νηφαλιότητα να συνθέσει και να αποφασίσει. Ο κ. Σουσούδης παραπληροφορεί  και κινδυνολογεί αναφέροντας ότι τα σκουπίδια θα μείνουν στους δρόμους. Αποφεύγει συστηματικά να ενημερώσει τους Ανδριώτες για τις ενέργειές του που αφορούν στη σημερινή διαχείριση των απορριμμάτων. Επιπλέον συγχέει σκοπίμως την διαχείριση με την χωροθέτηση χυτύ και δεν κάνει καμία αναφορά στις ενέργειές του για τη διαχείριση των απορριμμάτων μέχρι την κατασκευή ΧΥΤΥ στην οποιαδήποτε θέση, για την οποία απαιτείται χρονικό διάστημα τουλάχιστον 5 ετών.

Αλαζονική συμπεριφορά και έντονα ξεσπάσματα συμπεριφοράς εναντίον μας και όχι μόνο, συνοδευόμενα ενίοτε και από χειρονομίες μας οδηγούν πλέον σε ανησυχητικές σκέψεις σχετικά με την πορεία των δημοτικών θεμάτων. Ακολούθως  γίνεται ολοφάνερο ότι δεν υπάρχει ομάδα και συλλογικό πνεύμα για τον δύσκολο και καθημερινό αγώνα που είχαμε χρέος να δώσουμε και να τιμήσουμε την εμπιστοσύνη των συμπολιτών μας.

Γίνεται φανερή η υποβάθμιση της λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου ενώ θα έπρεπε να είναι πεδίο σύνθεσης απόψεων και διαλόγου για τα μείζονος σημασίας θέματα του νησιού μας, λειτουργεί  απλώς διεκπεραιωτικά, αγνοώντας την κατάθεση αξιόλογων προτάσεων από δημοτικούς συμβούλους και πολίτες. Είναι πλέον σύνηθες φαινόμενο οι δημοτικοί σύμβουλοι να αντιμετωπίζονται σαν διακοσμητικά στοιχεία που ο ρόλος τους είναι να επικυρώνουν με την ψήφο τους ειλημμένες αποφάσεις.

Έτσι λοιπόν μετά από δυόμιση χρόνια και παρά τις συνεχείς μας οχλήσεις προς τον Δήμαρχο, οι προεκλογικές μας θέσεις παραμένουν ανεκπλήρωτες. Ουδέποτε εκπονήθηκε και συζητήθηκε ένα σοβαρό σχέδιο αντιμετώπισης των προβλημάτων που αφορούν στο νησί μας , επικρατεί η υποσχεσιολογία , η αναβλητικότητα  και  η αδιαφορία  για τα προβλήματα των κατοίκων που βράζουν σε όλους τους οικισμούς.

Κάνοντας υπομονή όλο αυτό το διάστημα -αγνοώντας γελοία κειμενάκια στο διαδίκτυο περί δήθεν προσχώρησής μας σε άλλους συνδυασμούς- και δίνοντας την ευκαιρία να αλλάξουν τα κακώς κείμενα είτε με επισημάνσεις μας, είτε και με την διαφοροποίηση της ψήφου μας σε διάφορες ψηφοφορίες, καμία ουσιαστική αλλαγή δεν έγινε στον αδιαφανή και αναποτελεσματικό τρόπο διοίκησης.

Επειδή η συνείδησή μας και το πλαίσιο αρχών που ακολουθούμε  στον προσωπικό και επαγγελματικό μας βίο δεν μας επιτρέπουν να στηρίζουμε πλέον αποφάσεις και ενέργειες χωρίς αναπτυξιακό όραμα, και αποτελεσματικές λύσεις για τα σημαντικά προβλήματα αυτού του νησιού, δηλώνουμε ότι αποχωρούμε από την παράταξη της συμπολίτευσης «Νέοι Ορίζοντες» και παραμένουμε στο Δημοτικό Συμβούλιο ως ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι.  Επίσης υποβάλουμε την παραίτησή μας από όλες τις επιτροπές του Δήμου που συμμετέχουμε. Δεν γίνεται λοιπόν να είμαστε θεατές σε ένα θέατρο σκιών και να παρακολουθούμε παθητικά την αποδιοργάνωση του νησιού  σε όλα τα επίπεδα .

Όσο αφορά τους δημοτικούς συμβούλους  της Υδρούσας τους γνωρίζουμε ό,τι με αργύρια ψεύτικους τίτλους και αξιώματα άνευ περιεχομένου δεν θα σταματήσουν την ραγδαία υποβάθμιση της περιοχής μας και ολόκληρου του νησιού. Κάνουμε σαφές ότι από τη θέση των ανεξάρτητων δημοτικών συμβούλων θα συνεχίσουμε να εκφράζουμε δημόσια τις σκέψεις μας, να στηρίζουμε ιδέες, ενέργειες και δράσεις προς την σωστή κατεύθυνση, να ασκούμε καλοπροαίρετη κριτική, να καταθέτουμε  προτάσεις και να προσπαθούμε για το καλό του νησιού και τα συμφέροντα των δημοτών.

Για εμάς, η ειλικρίνεια, η εντιμότητα και ο σεβασμός προς τους συντοπίτες μας που μας εμπιστεύθηκαν και προς τους οποίους λογοδοτούμε , είναι αξίες μη διαπραγματεύσιμες.

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Άνδρου
Βολίκα Άννα  Βόσσος Άνδρέας  Μαμάη Μαρία

 30 Μαρτίου 2017

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.