Ανεξιχνίαστα παραμένουν μέχρι στιγμής τα αίτια εκδήλωσης της πυρκαγιάς που ξέσπασε το βράδυ της Πρωτομαγιάς στο βουνό απέναντι από την Βουρκωτή (20:50 περίπου), ημέρα έναρξης της αντιπυρικής περιόδου και άφησε πίσω της 600 περίπου στρέμματα καμένης γης, στην κορυφογραμμή του Ζένιου, καθώς δεν έχει αποσαφηνιστεί ακόμη εάν πρόκειται ή όχι για εμπρησμό και αναμένονται εξελίξεις.

Κατά την διάρκεια της πυρόσβεσης τραυματίστηκε με εγκαύματα α΄ βαθμού ο επικεφαλής του Π.Κ. Χρήστος Παπαϊωάννου στην προσπάθεια του να διασώσει συνάδελφό του που είχε εγκλωβιστεί στις φλόγες. Σε συνεννόηση με τον Δήμο μετά από αίτηση της Πυροσβεστικής μετέβη στη Βουρκωτή φορτωτής προκειμένου να «στρώσει» τον δρόμο και να γίνει τελικά εφικτή η πρόσβαση των μεγαλύτερων οχημάτων στο μέτωπο της φωτιάς ενώ τις πυροσβεστικές δυνάμεις συνέδραμε Ο Σύλλογος Εθελοντών Δασοπυροσβεστών Άνδρου. Η φωτιά που άναψε την Πρωτομαγιά έσβησε τελικά στις 3 Μαΐου 2017. Καλή Αρχή;

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.