dav

Μια υπέροχη βραδιά και πρεμιέρα για το πρωτότυπο γαστροσινεφιλικό project “Σινεμά στο πιάτο- Γεύσεις από Κινηματογράφο, ήταν η Παρασκευή 7 Απριλίου στον Όρμο Κορθίου. Μια κινηματογραφική ταινία από τη Village Roadshow Greece “Σεφ και ο Σεφ του» και η γαστρονομική μαεστρία του σεφ Δημήτρη Γιγίνη, στο εστιατόριο SEA SATIN , ήταν η αφορμή για να βγούμε από τα σπίτια μας, να συναντηθούμε, να δούμε , να φάμε και να τα πούμε!

dav

Την πρεμιέρα μας τίμησαν θεατές από όλη την Άνδρο και στη συνέχεια όλοι μαζί απολαύσαμε το ειδικά διαμορφωμένο μενού στο ύφος της ταινίας.

Ο Δημήτρης, με πολύ αγάπη και μεράκι για τη δουλειά του, «μετέφρασε» την ταινία με τέσσερα διαφορετικά πιάτα με πολύ άρωμα γαλλικής κουζίνας. Αντιπροσωπευτικά πιάτα όπως κρεμμυδόσουπα με ψητό ψωμί και τυρί , quiche Lorraine με γραβιέρα, μπέικον, κρεμμύδι, και κρέμα, μοσχάρι με πατάτες αλλά και τη γλυκιά έκπληξη Μille-feuille με κρέμα ζαχαροπλαστικής και φράουλες.

Στο τέλος της βραδιάς είμαστε όλοι χαρούμενοι. Ικανοποιημένοι γευστικά, έχοντας δει μια υπέροχη ταινία, μάθαμε για τη μοριακή γαστρονομία, κάτσαμε στο ίδιο τραπέζι μιλήσαμε για το ίδιο θέμα. Βγήκαμε απο τα σπίτια μας και ήρθαμε πιο κοντά. Δώσαμε σε έναν επαγγελματία την ευκαιρία να μας φτιάξει κάτι διαφορετικό και γνωρίσαμε ένα κομματάκι απο τις δυνατότητες του. Αυτο είναι το “Σινεμά στο πιάτο”. Μια αφορμή για να μας φέρει πιο κοντά συνδυάζοντας δύο πολύ αγαπημένες τέχνες το Κινηματογράφο και τη Γαστρονομία.

Επόμενη ταινία “Τζούλι και Τζούλια” Στις 21 Απριλίου στην αίθουσα την ‘Ανδρου Κοιν.Σ.Επ. και μενού από την ‘Ελενα Ζαχαρουδάκη και το εστιατόριο ΛΙΔΘΟΔΟΜΗ.

Σας περιμένουμε!

Είδαμε τη ταινία : Ο Σέφ και ο Σέφ του μια γαλλο-ισπανική παραγωγή και σκηνοθεσία από τον Ντάνιελ Κοέν με τους Ζαν Ρενό, Μίκαελ Γιουν, Ραφαέλ ΑγκογιέΟ αυτοδίδακτος μάγειρας Τζακί προσπαθεί να εμφυσήσει στους πελάτες των λαϊκών εστιατορίων τις υψηλές αξίες της γαστρονομίας με πενιχρά αποτελέσματα. Από την άλλη, ο διάσημος σεφ Αλεξάντρ Λαγκάρντ βλέπει την έμπνευσή του να τον εγκαταλείπει. Η τύχη θα φέρει τους δυο outsider πρωταγωνιστές στην ίδια κουζίνα με κοινό σκοπό να διασώσουν το κύρος του διάσημου εστιατορίου. Μενου από το Sea Satin/ Δημήτρης Γιγίνης SOUPE L’OIGNON GRATINE Γκρατιναρισμένη κρεμμυδόσουπα – QUICHE LORRAINE Τάρτα με μπέικον – BOEUF DE CERF Gratin dauphinois Μοσχάρι στη γάστρα με γκρατιναρισμένες πατάτες φούρνου – MILLEFEUILLE AUX FRAISES Μιλφέιγ φράουλας

Ευχαριστούμε που μας τιμήσατε με την παρουσία σας.

Androskoinsep

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.