Οι ακτές Δελαβόγια, Άγιος Πέτρος, Μπατσιού και Χρυσή Άμμος βραβεύτηκαν με Γαλάζια Σημαία για το 2017 από την Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης, η οποία είναι ο Εθνικός Διαχειριστής του διεθνούς προγράμματος, στο οποίο μετέχουν 47 χώρες.

Η Γαλάζια Σημαία αποτελεί διεθνώς αναγνωρίσιμο ποιοτικό σύμβολο που απονέμεται με αυστηρά κριτήρια σε ακτές και μαρίνες. Ανάμεσα στα κριτήρια που πρέπει να πληροί μια χαρακτηρισμένη κολυμβητική ακτή είναι η ποιότητα των νερών κολύμβησης που επιβεβαιώνονται με διαρκείς ελέγχους. Η καθαριότητα και οι εγκαταστάσεις υγιεινής της ακτής. Η επιτήρηση των κατοικίδιων και η απαγόρευση οχημάτων και μοτοποδηλάτων. Η ασφάλεια των λουομένων με την ύπαρξη ναυαγοσωστών ή άμεση πρόσβαση σε τηλέφωνο. Η ασφαλής πρόσβαση των ατόμων με ειδικές ανάγκες. Συνολικά είναι 33 τα απαιτούμενα κριτήρια που πρέπει να τηρούνται σε μια ακτή για την χορήγηση της Γαλάζια Σημαίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.