Υπερψηφίστηκε από το περιφερειακό συμβούλιο η σύναψη προγραμματικής σύμβασης με τον δήμο Άνδρου για την χρηματοδότηση τριών παιδικών χαρών σε Γαύριο, Μπάτσι και Χώρας Άνδρου! Ο δήμος έκανε την μελέτη και θα εκτελέσει το έργο και η περιφέρεια θα το χρηματοδοτήσει με ογδόντα πέντε χιλιάδες ευρώ! Εάν απαιτηθεί επιπλέον ποσό, η διάφορα θα χρηματοδοτηθεί από ίδιους πόρους του δήμου Άνδρου!

Συγκεκριμένα: «Συνεδρίασε το Περιφερειακό Συμβούλιο και πήρε την απόφαση με πλειοψηφία, για συγχρηματοδότηση τριών Παιδικών Χαρών του Δήμου Άνδρου. 
Ευχαριστούμε τον Περιφερειάρχη κ. Γ. Χατζημάρκο που ανταποκρίθηκε από την πρώτη στιγμή και είχε δεσμευτεί για χρηματική βοήθεια ύψους 85.000 ευρώ. Η απόφασή του αυτή οριστικοποιήθηκε με την σύμφωνη γνώμη του Περιφερειακού Συμβουλίου. Ευχαριστούμε επίσης τον Αντ/χη κ. Γ. Λεονταρίτη και τον Έπα
ρχο κ. Δ. Λότσαρη.
Ως γνωστό από το 2014 ο Δήμος Άνδρου, όπως και κάθε Δήμος στην Ελλάδα, ήταν υποχρεωμένος να βάλει “λουκέτο” σε όλες τις παιδικές χαρές της Άνδρου, λόγω ακαταλληλότητας και επικινδυνότητας. Με νόμο του κράτους ΟΛΕΣ οι παιδικές χαρές έπρεπε να κλείσουν, μέχρι να επανακατασκευαστούν και να πιστοποιηθούν. 
Το δημοτικό συμβούλιο είχε αποφασίσει ύστερα από εισήγηση του Δημάρχου και της Εκτελεστικής Επιτροπής του Δήμου, να ξεκινήσουν οι εργασίες στις κεντρικές παιδικές χαρές του Γαυρίου, του Μπατσίου και στη παιδική του Νειμποριού της Χώρας. 
Ολοκληρώθηκαν οι μελέτες για τις ως άνω παιδικές χαρές από την τεχνική υπηρεσία του Δήμου και το κόστος της κατασκευής-πιστοποίησης ανήλθε στο ύψος των 132.000 ευρώ. 
Η Περιφέρεια ως συγχρηματοδότης συνεισφέρει με 85.000 ευρώ και ο Δήμος Άνδρου με 47.000 ευρώ. 
Ο Δήμος μας προχωρεί και στην πιστοποίηση και άλλων παιδικών χαρών του νησιού μας, περιμένοντας συγχρόνως την απόφαση της Κυβέρνησης για χρηματοδότηση-συγχρηματοδότηση των εν λόγω έργων. 
Το κόστος κατασκευής είναι υψηλό και ο Δήμος Άνδρου με την βοήθεια της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου και ενδεχομένως και του Υπουργείου Εσωτερικών θα αποκαταστήσει μία προς μία όλες τις παιδικές χαρές του νησιού».

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.