Παραλειπόμενα και πιο… προσωπικά

Σε πανηγυρικό κλίμα με έντονες συγκινήσεις ολοκληρώθηκε ο Διεθνής Ιστιοπλοϊκός Αγώνας Άνδρου με την επωνυμία «Ιωάννης Β. Γουλανδρής». Ο αγώνας που εμπνεύσθηκε από τον Big John όπως τον αποκαλούσαν οι οικείοι του, έχει γίνει θεσμός και γιορτάστηκε με ιδιαίτερη λαμπρότητα όπως αρμόζει στην 50η επέτειο του. Σε συνδιοργάνωση του Ναυτικού Ομίλου Άνδρου (ΝΟΑ) με το Ναυτικό Όμιλο Ελλάδος (ΝΟΕ), ο φετινός αγώνας έλαβε χώρα σε δύο φάσεις. Το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος 2-5 Ιουνίου 2017 πραγματοποιήθηκε το πρώτο μέρος, στη γενέτειρα του θεσμού, την Άνδρο ενώ το δεύτερο μέρος του ολοκληρώθηκε το επόμενο Σαββατοκύριακο 10-11 Ιουνίου 2017 με την λήξη της εβδομάδας Ιστιοπλοΐας του Ν.Ο.Ε.

Πέραν της μεγάλης και εντυπωσιακής συμμετοχής σκαφών στον αγώνα, φίλοι του θεσμού και γνωστές προσωπικότητες από τον χώρο της ναυτιλίας και του διεθνούς jet set έδωσαν το «παρόν» κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων στο νησί αλλά και στη μεγάλη απονομή στο Ναυτικό Όμιλο Ελλάδος.

Προσκεκλημένος του ανδριώτη γερουσιαστή του Rhode Island Λεωνίδα Ραπτάκη –ο οποίος ταξίδεψε στην Ελλάδα από την Αμερική ειδικά για τον Αγώνα – ο Αμερικανός Πρέσβης στην Ελλάδα Geoffrey Pyatt και η σύζυγός του Mary μαζί με τον τέως πρέσβη των Η.Π.Α. στην Γκάνα Darren Schemmer και την σύζυγό του Heather Johnson. Μετά από μια σύντομη επίσκεψη των πρέσβεων στο Δημαρχείο της Άνδρου την Κυριακή 4 Ιουνίου, ο Αμερικανός πρέσβης συνοδευόμενος από τον ανδριώτη εφοπλιστή Σπύρο Μιχ. Πολέμη, έδωσε την εκκίνηση του Τοπικού Αγώνα των Τριγώνων από το σπίτι των Αλέξανδρου και Χαράς Σταματιάδη στην πλατεία Αφανούς Ναύτη. Οι δυο πρέσβεις κολύμπησαν στην συνέχεια στα Πίσω Γιάλια και γευμάτισαν στο Ναυτικό Όμιλο Άνδρου από όπου και αναχώρησαν την ίδια μέρα, για την Αθήνα με τις καλύτερες εντυπώσεις, υποσχόμενοι ότι θα επιστρέψουν στην Άνδρο για διακοπές. Τις καλύτερες εντυπώσεις από το νησί μας αποκόμισε και ο πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου Ελλάδος κ. Αλέξανδρος Παπαδόγγονας ο οποίος υπερτόνισε την καθαριότητα του τόπου και συνεχάρη εις διπλούν τον Δήμαρχο Θ. Σουσούδη στην Άνδρο αλλά και στην τελική απονομή στο Ν.Ο.Ε.

Ιδιαίτερες στιγμές του αγώνα η απονομή τιμητικών διακρίσεων μεταξύ άλλων στους Ανδριώτες ιστιοπλόους Στάθη Πορφυράτο και Ειρήνη Δάμπαση στην πλατεία Αφανούς Ναύτη, αλλά και ο χαιρετισμός της κόρης του Γιάννη Β. Γουλανδρή Violado (Mo) Percival η οποία αναφέρθηκε με γλαφυρότητα στη μνήμη του πατέρα της. Ελπίδα του αγώνα, ο μικρός Γιάννης Ν. Γουλανδρής που κατά την τελετή της παράδοσης επαμοιβόμενου κυπέλλου από τον πατέρα του «δεν έλεγε» να αφήσει το κύπελλο από τα παιδικά χεράκια του. Συγκινητική και απρόσμενη για τον ίδιο η απονομή τιμητικής πλακέτας στον γενικό έφορο αθλητισμού του ΝΟΑ Στέλιο Μαρκουίζο κατά την διάρκεια της δεξίωσης μετά την τελετή της απονομής στο ΝΟΑ, μιας πραγματικής επετειακής γιορτής που φώτισαν πολύχρωμα πυροτεχνήματα. Και του χρόνου.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.