Στο τρίτο Φεστιβάλ της Άνδρου…

Μια μαγευτική βραδιά με τις υπέροχες μελωδίες του Θεόφραστου Σακελλαρίδη υπόσχονται μεγάλα ονόματα του λυρικού θεάματος στον «Βαφτιστικό», με την φιλική σύμπραξή τους στον ανδριώτικο θίασο «Αλαλούμ».

Συγκεκριμένα:

Ο τενόρος Δημήτρης Πακσόγλου, μόνιμο στέλεχος της Λυρικής Σκηνής, που παίζει τον ρόλο του στρατιώτη Χαρμίδη, χειροκροτήθηκε φέτος στην γνωστή όπερα του Πουτσίνι «Μαντάμα Μπάτερφλάϋ» στο Ηρώδειο. Στην πολυσήμαντη καριέρα του έχει παίξει πρώτους ρόλους σε γνωστές όπερες, συνεργαζόμενος με μαέστρους όπως ο Λ. Καρυστινός, ο Δ. Μυράτ, ο Μ. Μιχαηλίδης, ο G. Camura, ο L. Marrianni.

Η μεσόφωνος Διαμάντη Κριτσωτάκη, που παίζει στον «Βαφτιστικό» τον ρόλο της Κικής, ανήκει στο μόνιμο δυναμικό της Λυρικής Σκηνής. Έχει δίπλωμα μονωδίας, με δασκάλα τη Σόνια Θεοδωρίδου και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στη Σχολή «Μότσαρτ» της Γερμανίας. Έχει πρωταγωνιστήσει στις όπερες «Κάρμεν», «Κουρέας της Σεβίλλης», «Μαντάμα Μπάτερφλάϋ» κ.α.

Ο βαρύτονος Κώστας Μαυρογένης παίζει τον χαριτωμένο ρόλο του Συνταγματάρχη. Τον απολαύσαμε φέτος στο μιούζικαλ «Ερωτόκριτος», που ανέβηκε στο Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος». Συνεργάζεται με τα μουσικά σύνολα της ΕΡΤ, με σημαντικές συναυλίες στο Μέγαρο Μουσικής.

Ο τενόρος Γιάννης Κάβουρας ερμηνεύει χιουμοριστικό ρόλο ως σύζυγος της Βιβής στον «Βαφτιστικό». Από τις σημαντικές εμφανίσεις του είναι στην «Τραβιάτα», στον «Κουρέα της Σεβίλλης», στην «Κάρμεν», στον «Παπουτσωμένο γάτο», και έχει συνεργαστεί με σημαντικούς μαέστρους.

Η σοπράνο Ελεάνα Κωνσταντά ερμηνεύει στην οπερέτα του Σακελλαρίδη τον ρόλο της Βιβής, που ερωτεύεται στον στρατιώτη Χαρμίδη. Σπουδάζει φωνητική στο Ωδείο «Μουσικοί ορίζοντες», με δασκάλα τη Μαργαρίτα Συγγενιώτου, και είναι φοιτήτρια στο Πολυτεχνείο, στη Σχολή Εφαρμοσμένων Επιστημών.

Την Ελεάνα την γνωρίσαμε πέρσι στο φεστιβάλ της Άνδρου στην επιθεώρηση «Κάνε κουράγιο Ελλάδα μου» και είχε αφήσει άριστες εντυπώσεις.

Τον «Βαφτιστικό» υπογράφει ο σκηνοθέτης Γιώργος Δάμπασης, οι χορογραφίες είναι της Ροδόπης Κούβαρη, τα σκηνικά και τα κοστούμια είναι της Έφης Κούτση και της Λιλίκας Αντανασιώτη. Η μουσική διεύθυνση είναι του Γιάννη Τσανακαλιώτη. Τους λυρικούς καλλιτέχνες πλαισιώνει όλος ο θίασος «Αλαλούμ».

Χορηγός επικοινωνίας η Εφημερίδα «Ανδριακή».

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.